Jan Snel Wonen wordt Daiwa House Modular Europe

Duurzaam bouwen voor toekomstbestendig wonen

Ook voor het groeiende woningtekort heeft Jan Snel slimmere, snellere en schonere oplossingen. Vanaf nu doen we dat als Daiwa House Modular Europe; een Europese organisatie met Nederlandse en Japanse roots. Daarin bundelen we decennialange ervaring en expertise in duurzame woningen van hoge kwaliteit. Natuurlijk nog steeds met modulaire bouw en met nog meer zorg voor de toekomstige bewoners en omgeving.

Slimmer Wonen; een duurzaam thuis voor iedereen

Bij Jan Snel geloven we dat we door betaalbare, kwalitatieve woningen te ontwikkelen en realiseren, écht impact kunnen maken. De concepten van Slimmer Wonen zijn makkelijk opschaalbaar en de schil van de woningen is naar wens aanpasbaar, waardoor maatwerk in de massa mogelijk is. Onze woningen staan voor kwaliteit, wooncomfort, veiligheid en bovenal circulariteit. Zo creëren we een duurzaam thuis voor iedereen.

Industrieel, opschaalbaar en aanpasbaar


Slimmer Wonen biedt twee woonconcepten: de grondgebonden woning en het appartement. De grondgebonden woning bestaat als tweelaagse woning en als tweelaagse woning met kap. Het appartement wordt ingezet voor appartementencomplexen van elk gewenst formaat, hoogte en stedenbouwkundige vorm.

Eén basis, geschikt voor iedereen

Slimmer Wonen biedt een duurzaam thuis voor iedereen. En als we iedereen zeggen, dan bedoelen we ook iedereen. Onze woonconcepten voldoen standaard aan zowel de reguliere vereisten als de vereisten voor levensloopbestendige woningen. Jonge starters, gezinnen, mindervaliden, ouderen, eenpersoonshuishoudens en ga zo maar door, Slimmer Wonen biedt de ideale woonoplossing. Gestandaardiseerde woonconcepten die aan te passen zijn naar de wensen en behoeften van de doelgroep.

Duurzaamheid en circulariteit

Slimmer Wonen staat ook voor bouwen met oog op duurzaamheid en circulariteit. Zo werken we samen met Ecochain. Met dit platform vergelijken we het milieueffect van de gebruikte materialen en grondstoffen en maken we het inzichtelijk. Dat doen we ook voor het productieproces en het gebruik van de gebouwen zelf. Die analyses laten zien dat we nu al de CO2-uitstoot halveren ten opzichte van traditionele bouw. Dat komt door onze modulaire, gestandaardiseerde bouwmethode en de maatregelen op het gebied van circulariteit. Met onze aanpak stimuleren we duurzaamheid en creëren we waarde. Dat is goed voor onze opdrachtgevers én de wereld om ons heen.


Maatwerk in de massa

Modulaire bouw brengt vele voordelen met zich mee. Eén daarvan is de mogelijkheid tot standaardisatie van het bouwproces. Het is voor Jan Snel mogelijk om de kwaliteit en snelheid van projecten te waarborgen doordat onze woonconcepten en de bijbehorende opties reeds volledig zijn uitgewerkt. Of een nieuwbouwproject nu uit tien of vijfhonderd woningen bestaat; door standaardisatie is opschalen voor Jan Snel geen probleem.


Een groot voordeel van modulaire bouw is de aanpasbaarheid van de schil van de woningen. Om antwoord te geven op de vraag van betaalbaarheid en opschaalbaarheid, ontwikkelde we vier stijlen; Nature, Modern, Industrial en Urban Classic. Samen kijken we wat het juiste uiterlijk voor het nieuwbouwproject is. Binnen de vier verschillende stijlen zijn er keuzes in onder andere het metselwerk en de kozijnen.


Maatwerk in de massa

Modulaire bouw brengt vele voordelen met zich mee. Eén daarvan is de mogelijkheid tot standaardisatie van het bouwproces. Het is voor Jan Snel mogelijk om de kwaliteit en snelheid van projecten te waarborgen doordat onze woonconcepten en de bijbehorende opties reeds volledig zijn uitgewerkt. Of een nieuwbouwproject nu uit tien of vijfhonderd woningen bestaat; door standaardisatie is opschalen voor Jan Snel geen probleem. De capaciteit van onze fabriek is groot. Momenteel kunnen we 3.000 woningen per jaar bouwen, maar door verdere opschaling in onze fabriek(en) nemen deze aantallen snel toe.

Toch is ieder nieuwbouwproject van Jan Snel uniek. Modulaire bouw wordt nog wel eens gezien als een bouwmethode waarbij weinig keuzevrijheid is. Niets is minder waar. Een ander groot voordeel van modulaire bouw is namelijk de aanpasbaarheid van de schil van de woningen. Om innovatief antwoord te geven op de vraag van betaalbaarheid en opschaalbaarheid, hebben wij standaard vier verschillende stijlen ontwikkeld met onze partners; Nature, Modern, Industrial en Urban Classic. Samen met de klant en een architect kijken we naar wat het juiste uiterlijk voor het nieuwbouwproject is. Binnen de vier verschillende stijlen zijn er volop additionele keuzes, zoals de kleur van het type steen, kozijnindeling, kozijnkleur en metselwerk patroon.

Zo zorgen we er samen voor dat de woningen in het straatbeeld passen en voldoen aan de wensen van de doelgroep. ‘Maatwerk in de massa’, noemen we dat bij Jan Snel.

 De kracht van Slimmer Wonen

De kracht van ons woonconcept Slimmer Wonen komt voort uit de kernwaarden van Jan Snel. Bij Jan Snel bouwen we namelijk slimmer, sneller en schoner dan traditionele bouw. Het denken in oplossingen en het continue streven naar optimale efficiëntie zit in ons DNA. Voeg daar ons geloof in en het streven naar een schone wereld aan toe, dan weet je waar Jan Snel voor staat.

Onze woningen worden industrieel gebouwd. Dit is snel, efficiënt en duurzaam. Industrieel, modulair bouwen is een bouwtechniek waarbij de huisvesting grotendeels in de fabriek wordt vervaardigd. Het gaat om complete modules die we op de bouwplaats monteren tot één gebouw en daar voorzien van leidingwerk, elektra en alles wat er bij dat specifieke gebouw komt kijken. Deze manier van bouwen brengt veel voordelen met zich mee. Zo wordt er bij modulaire bouw in millimeters in plaats van centimeters gedacht, in maanden in plaats van jaren en in oplossingen in plaats van problemen. Daarmee biedt Jan Snel passende huisvesting voor iedereen.

Lees meer

Bij Jan Snel staat het houden aan planningen en afspraken hoog in het vaandel. Onze planningen zijn ambitieus, maar altijd haalbaar. Door strakke, duidelijke communicatie zijn onze opdrachtgevers altijd op de hoogte van de voortgang en de opleveringsdatum. Dat de realisatietijd van onze woonconcepten 30 tot 50 procent korter is dan bij conventionele bouw, heeft verschillende redenen.

Lees meer

Energiegebruik en -verbruik is een belangrijk thema binnen de woonconcepten van Jan Snel. Vanaf het eerste ontwerp houden we rekening met de functie van een gebouw en met de mensen die het gebouw uiteindelijk gaan gebruiken. Daarbij focussen we bewust op duurzame maatregelen, toepassingen en installaties. Van het zelf opwekken van energie voor verwarming, ventilatie, warm water en verlichting tot de isolatie van de geprefabriceerde schil en het gebruik van duurzame afwerkingsmaterialen.

Lees meer

Bij Jan Snel worden we gedreven door onze passie voor innovatieve bouw en onze bijdrage aan een circulaire economie. Onze modulaire bouwmethode leent zich van nature al perfect voor circulariteit, maar dat betekent niet dat we er daarmee al zijn. Jan Snel gelooft in een schone wereld zonder verspilling.

Lees meer

Grondgebonden woning

De grondgebonden woning van Slimmer Wonen is verkrijgbaar als tweelaagse woning met en zonder kap. In de kap zijn verschillende opties mogelijk, waaronder een vaste trap, extra dakramen of een dakkapel.

  • Standaard levensloopbestendige indeling
  • 70,7 m2 GO zonder kap
  • Minimaal op basis van BENG, opwaardering mogelijk

Appartement

Het appartement van Slimmer Wonen is een ruim opgezette, comfortabele woning voor iedere doelgroep. In de indeling van het complex zijn verschillende opties mogelijk, waaronder een groter balkon of terrasgallerij.

  • Standaard levensloopbestendige indeling
  • 66,7 m2 GO
  • Minimaal op basis van BENG, opwaardering mogelijk

Een van onze specialisten spreken? Neem contact op met een huisvestingsadviseur

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Bel ons dan of vul het contactformulier in. We nemen direct contact met u op.