”Alle ruimte voor groei bij Daiwa House Modular Europe”

23 sep 2021 | Nieuwsberichten

Door: Harry van Zandwijk, CEO 

Het is nu 9 maanden gelden dat Daiwa House een aandelenbelang kreeg in Jan Snel. De afgelopen periode was best spannend maar ik kan zeggen dat ik met trots terugkijk op de laatste 9 maanden. We maken flinke stappen in onze ambities en dat maakt dat we onze marktpropositie kunnen uitbreiden en optimaliseren.

Er wordt veel tijd en kennis gestoken in automatisering en robotisering. Dat geeft een boost aan het stroomlijnen van onze huidige productie én nieuwe productielocaties. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van speciale lasrobots en aangepaste boorstraten. Daarnaast wordt onze las-hal in Montfoort flink uitgebreid en bouwen we aan een compleet nieuwe productiehal om onze groei en ambities te ondersteunen.

En met die sterke groeiambities kunnen we kwalitatieve woonoplossingen voor iedereen mogelijk te maken. Eerder dit jaar signaleerde ABN AMRO al dat wij de woningbouw in Nederland kunnen versnellen met maar liefst 40 procent. Dat kan ik natuurlijk alleen maar onderschrijven. Dankzij het geïndustrialiseerde bouwproces behalen we voordelen die hét verschil maken.

Nijpend blijft wel; het woningtekort in Nederland. Dat vraagt om passende oplossingen en daar zetten we ons iedere dag voor in. Met behulp van geïndustrialiseerd bouwen, leveren wij een bijdrage aan het terugdringen van het woningtekort. Deze ambitie hebben we niet alleen in Nederland, maar ook voor de rest van Europa zetten we vol in op het helpen oplossen van het woningtekort.

Door kennis, vakmanschap en oplossingen met elkaar te combineren, kunnen we blijven innoveren in geïndustrialiseerd bouwen. Dat resulteert niet alleen in een verkorte projecttijd tussen ontwerp en oplevering, het zorgt ook voor een sterkere reductie in uitstoot en procesoptimalisatie binnen de fabrieken.

Nogmaals, de afgelopen periode is één om met trots op terug te blikken. We kijken reikhalzend uit naar wat er nog komen gaat. Houd ons daarom goed in de gaten!