Veilig en tóch dichtbij: Jan Snel bouwt units om tot ‘babbelbox’ in strijd tegen eenzaamheid

07 mei 2020 | Nieuwsberichten

We leven momenteel in een onwerkelijke realiteit waarin iedereen te maken heeft met de gevolgen van de coronacrisis. In verzorgingstehuizen en zorginstellingen is vooral het feit dat bewoners geen bezoek mogen ontvangen een pijnpunt. Om het gemis van deze kwetsbare groep en hun dierbaren te verzachten bouwt Jan Snel units om tot ‘babbelboxen’. Een veilige manier om toch dichtbij elkaar te zijn.

 

Voor verbondenheid, tegen eenzaamheid

Het personeel van woon-en zorgcentrum de Wulverhorst in Oudewater zag het verdriet van de bewoners en hun dierbaren en zocht daarom snel naar een veilige oplossing. De babbelbox van Jan Snel bood een passend antwoord. Binnen één week na de aanvraag werd de eerste unit omgebouwd en geplaatst. De babbelbox bestaat uit een unit met van binnen een raam die de ruimte in tweeën verdeelt. De unit is ingericht als gezellige woonkamer. Aan beide kanten van de unit is een aparte ingang gemaakt zodat bewoners en bezoekers de unit apart kunnen betreden. Zo kunnen bewoners en bezoekers veilig met elkaar babbelen en elkaar van dichtbij zien, alleen gescheiden door het glas. De babbelbox is er vóór verbondenheid en tégen eenzaamheid. Na weken van isolatie is het een waardevolle manier om bezoek te ontvangen: behalve de Wulverhorst koos bijvoorbeeld ook zorgcentrum Vijverhof in Harmelen voor de box.

1,5 metermaatschappij

Jan Snel is specialist op het gebied van snelle, op maat gemaakte oplossingen. De nieuwe 1,5 metermaatschappij waarin we sinds de coronacrisis leven brengt nieuwe uitdagingen en vraagstukken met zich mee. Jan Snel denkt hierover graag mee. Zo ontwikkelden we naast de babbelbox ook al contactloze kleedkamers: een unit met daarin acht kleedhokken met ieder een eigen deur en locker, afgeschermd door tussenschotten. In onze fabriek werken we hard aan op maat gemaakte oplossingen voor elke sector. Van kantoren tot scholen, binnen 48 uur kunnen we al een (tijdelijke) oplossing neerzetten – uiteraard met de gepaste afstand.

De babbelboxen die geplaatst zijn bij de zorgcentra van De Rijnhoven en de Wulverhorst worden mede mogelijk gemaakt door Rabobank. De babbelbox bij de Wulverhorst is ingericht door NOVO (winkeliersvereniging Oudewater). We bedanken Rabobank en NOVO hartelijk voor deze mooie samenwerking!We leven momenteel in een onwerkelijke realiteit waarin iedereen te maken heeft met de gevolgen van de coronacrisis. In verzorgingstehuizen en zorginstellingen is vooral het feit dat bewoners geen bezoek mogen ontvangen een pijnpunt. Om het gemis van deze kwetsbare groep en hun dierbaren te verzachten bouwt Jan Snel units om tot ‘babbelboxen’. Een veilige manier om toch dichtbij elkaar te zijn.