De 1,5 metermaatschappij in het onderwijs: een flexibel antwoord

23 apr 2020 | Nieuwsberichten

De anderhalvemetermaatschappij is voorlopig het antwoord op de onzekere tijden waarin we nu leven. Met de maatregelen van het RIVM en de Nederlandse overheid in ons achterhoofd proberen we een samenleving in te richten op gepaste afstand van elkaar. Organisaties en bedrijven worden gestimuleerd om de nieuwe werkelijkheid door te voeren om zo het virus te bestrijden. Om dat voor elkaar te krijgen, moeten we met elkaar aan de slag. Een ding is zeker: we zijn hierdoor meer dan ooit verbonden met elkaar.

Nieuwe maatregelen
Naar aanleiding van de persconferentie van 21 april worden de maatregelen langzaam versoepeld voor het basisonderwijs, de naschoolse opvang en de kinderdagverblijven. Zij mogen vanaf 11 mei weer kinderen toelaten na een lange tussenperiode. Maar hoe gaat u dan het beste om met de nieuwe maatregelen, nu alles weer langzaam wordt geopend?

We begrijpen dat het lastig kan zijn om goed te anticiperen op deze veranderingen. We moeten allemaal creatief omgaan met de manier waarop we invulling geven aan de anderhalvemetermaatschappij. Om ervoor te zorgen dat u kunt voldoen aan deze richtlijnen, dienen ruimtes in korte tijd radicaal anders ingericht en uitgebreid te worden. Alles om een gepaste afstand te bewaren.

Snel – juist op dit moment
Ook in deze tijd denkt Jan Snel graag met u mee in de mogelijkheden om snel en flexibel uit te breiden. Zo kunnen wij binnen 48 uur een passende oplossing bieden in de vorm van klaslokalen, opvangfaciliteiten en sanitaire voorzieningen. Zo anticiperen we samen op de veranderingen die deze nieuwe realiteit met zich meebrengt.

De oplossingen van Jan Snel zijn niet alleen multi-inzetbaar. Deze zijn ook kindvriendelijk, duurzaam en energiezuinig. Alle units bieden een uitstekend binnenklimaat en voldoen aan de wettelijke normen en regelgeving.

Daarbij is verandering overigens de enige constante, zoals we over de afgelopen weken hebben gemerkt. Flexibiliteit is dan ook het logische antwoord. Alle units kunnen wij gemakkelijk, snel en flexibel uitbreiden – van klein tot groot. Zo kunt u waar nodig op korte termijn uitbreiden. Maar mocht de situatie plotseling wijzigen, dan kunnen de units ook weer snel worden weggehaald of omgevormd.

Wij staan voor u klaar in deze tijden. Neem vrijblijvend contact met ons op!