Eerste van 737 studentenwoningen in Bochum geplaatst

02 sep 2021 | Nieuwsberichten

In het voorjaar van 2022 kunnen 737 studenten hun studentenappartement in de nieuwe Community Campus in Bochum gaan bewonen. Tijdens de viering van het hoogste punt op 23 juni 2021 was er van de studentewoningen nog niets te zien behalve de 4 torenhoge liftschachten en trappenhuizen.

De aanwezige geïnteresseerden vroegen zich af hoe de geplande studentenhuisvesting in zo’n korte tijd nog voltooid zou kunnen worden. Dankzij de modulaire bouw van specialist Jan Snel Daiwa House is dit daadwerkelijk mogelijk. Sinds 27 augustus worden dagelijks ongeveer tien modules vanuit de fabriek in Montfoort met tussenpozen van een half uur geleverd op de locatie “Seven Stones” in Bochum. Module voor module wordt in recordtijd comfortabele woonruimte inclusief eigen badkamer, keuken, vloer- en wandafwerking voor 737 studenten gecreëerd.

Hoogste modulair gebouw van Duitsland

Dankzij de hoge snelheid van levering en plaatsing van de modules kunnen omwonenden dagelijks de snelle voortgang zien van de bouw van de twee woontorens van respectievelijk tien en twaalf verdiepingen. Wanneer de hoogste van de twee torens klaar is, zal het ook het hoogste modulaire gebouw van Duitsland zijn. Olaf Bade, Manager Jan Snel Daiwa House Duitsland, is verheugd over de  vorderingen: “Aantrekkelijke woonruimte voor studenten is in Bochum net als in elke andere universiteitsstad zeer gewild. Wij dragen graag ons steentje bij met een aansprekend, modern woonconcept.” Tot het einde van het jaar zullen dagelijks modules worden geleverd en geplaatst, waarna de bouw van de innovatieve klimaatgevel, die de basis vormt voor duurzaam gebouwbeheer, gaat beginnen. De Community Campus Bochum wordt gebouwd op een centrale locatie halverwege tussen de Ruhr Universiteit en de populaire trendy wijk Bermudadreieck. Met eersteklas openbaar vervoerverbindingen en 500 deelfietsen exclusief voor de bewoners, beantwoordt het concept aan de wensen van studenten. In de straks volledig gemeubileerde appartementen kunnen de studenten zich van meet af aan volledig op hun studie concentreren, terwijl het eigen fitnesscentrum, de ruime tuinen en terrassen en het gastronomische aanbod een evenwichtige aanvulling vormen op hun studie.