Energieneutrale woningen in Hoek van Holland geopend

Energieneutrale woningen in Hoek van Holland geopend

5 oktober 2018 |

Montfoort, 5 oktober 2018 - Onder luid applaus van de aanwezigen zijn dinsdag 2 oktober twee bijzondere energieneutrale nieuwbouwwoningen aan de Tasmanweg 159-161 in Hoek van Holland geopend.

Het bouwproject is een samenwerking tussen Woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH) met Jan Snel, het Hoogheemraadschap van Delfland, Aspar en de Hoekse Druppies.

Bouwproject: realisatie van betaalbare, energieneutrale woningen
Belangrijk in dit bouwproject was de snelle realisatie van betaalbare en energieneutrale woningen. Directeur-bestuurder Marcel Korthorst van WVH: “Dankzij de innovatieve bouwmethode van Jan Snel zijn de woningen betaalbaar en snel gebouwd.” Hans Oosterhoff, account manager bij Jan Snel: “Omdat de woningen worden gemaakt in de fabriek, is er minder overlast voor de omwonenden. De bouwmethode is dus een goede oplossing voor bouw in bestaande wijken en maakt het mogelijk om de huur betaalbaar te houden.” De woningen zijn voor WVH ook de eerste nieuwgebouwde energieneutrale woningen. Ze zijn gasloos en wekken zelf de energie op voor verwarming, ventilatie, warm water, verlichting én alle elektrische apparaten in huis.

Woningen van Jan Snel: energieneutraal, circulair en snelle productie
De woningen zijn van hoogwaardige kwaliteit met een warmtepomp, koeling, keuken en badkamer. De woningen zijn nul-op-de-meter (NOM-woning) en grotendeels circulair.  Meer dan 90% van de materialen in de woningen kan worden hergebruikt. Indien nodig kunnen de woningen worden gedemonteerd en elders weer worden opgebouwd.  De woningen zijn leverbaar in verschillende modellen en kunnen binnen 4 weken woonklaar zijn.  Met deze mogelijkheden stelt Jan Snel woningbouwverenigingen in staat om in zeer snelle tijd betaalbare en energieneutrale woonprojecten op te leveren.

Meer informatie over deze woningen? Lees hier meer