Gemeentes regio Eindhoven op bezoek bij Jan Snel

04 sep 2019 | Nieuwsberichten

Afgelopen week stonden verschillende Brabantse gemeentes centraal bij een bedrijfsbezoek aan Jan Snel. Het bedrijfsbezoek was opgezet door Brabants Wonen en werd gecombineerd met een projectbezoek aan Keramus. Op die manier konden de gemeentes kennismaken met de mogelijkheden die modulair bouwen biedt.

Ook in regio Eindhoven is er in het kader van de Woondeal grote vraag naar huisvesting voor verschillende doelgroepen. Omdat de vraag groot is, is er veel behoefte aan snelheid en flexibiliteit. Woningen die nu ingezet worden als studentenhuisvesting zijn over 10 jaar mogelijk nodig als seniorenwoningen. Dit soort thema’s spelen bij de gemeente en was voor Brabants Wonen de perfecte gelegenheid een bedrijfsbezoek te organiseren bij Jan Snel.

Met een gezelschap van 25 man ging men op pad voor het bedrijfsbezoek. Allereerst werd er een projectbezoek gebracht aan Keramus. Deze studentenhuisvesting is in 2018 opgeleverd door Jan Snel en biedt 232 studenten woonruimte. De studio’s zijn voorzien van een eigen keuken, badkamer en toilet. De studentenwoningen werden gemeubileerd opgeleverd, wat met name voor internationale studenten een groot pluspunt is. Het totale project is in slechts 10 maanden tijd opgeleverd. Bijzonder aan dit project is de keramische gevel, wat laat zien dat modulaire bouw niet alleen snel, kwalitatief en flexibel is, maar ook op architectonische vlak veel mogelijkheden biedt.

Na het projectbezoek werden de gemeentes ontvangen bij  de fabriek van Jan Snel. Hier zag men het productieproces en de modulaire bouwwijze. Interessant was dat op dit moment in de fabriek van Jan Snel onder andere de modulaire units geproduceerd worden die bestemd zijn voor studentenhuisvesting in Eindhoven. Dit project bestaat uit 300 studentenwoningen en wordt all-electric gebouwd, zonder gasaansluiting. Een ander duurzaam aspect van dit project is dat, indien nodig, de gebouwen eenvoudig aanpasbaar en verplaatsbaar zijn. Zo kan er op een flexibele manier worden ingespeeld op de actuele vraag, zonder de gebruikte materialen te verspillen.

Thema’s zoals flexibiliteit, snelheid en circulariteit kwamen duidelijk terug tijdens dit bedrijfsbezoek. De bezoekers waren verrast door het veelzijdige protfolio van Jan Snel en de mogelijkheden die modulair bouwen biedt. Dit bedrijfsbezoek was een eerste mooie kennismaking naar hopelijk een mooie samenwerking!