Hoe ziet duurzaam wonen eruit in de stad van morgen?

03 jun 2021 | Nieuwsberichten

Steeds meer mensen wonen in stedelijke gebieden: de vraag naar woonruimte en middelen wordt dan ook steeds dringender. SUM (Symbiotic Urban Movement) is een studententeam van de Technische Universiteit Delft dat meedoet met de Solar Decathlon Europe competitie in Wuppertal in 2022. Het doel van deze wedstrijd is om passende oplossingen te ontwikkelen om de technische, architectonische en sociale uitdagingen aan te pakken waarmee steden geconfronteerd worden.

Het team focust zich op het maken van een plan voor de verduurzaming van portiekflats. Met het oog op de klimaatdoelen zorgt SUM voor vernieuwing door, in plaats van sloop-nieuwbouw, renovatie en uitbreiding van de woningvoorraad toe te passen. Met focus op modulariteit, circulariteit en duurzaamheid. Deze focus past precies bij Jan Snel en daarom ondersteunen wij met veel plezier het team bij het ontwerp en de bouw van de top-up voor de portiekflat. Dit plan voor de verduurzaming van portiekflats spitst zich toe op een gebouw in de Dreef in Den Haag. Hetplan voor de verduurzaming van portiekflats spitst zich toe op een gebouw in de Dreef in Den Haag. Na de zomer van 2021 wordt in Den Haag het prototype gebouwd en daarna op naar de wedstrijd in Wuppertal in juni 2022.

Trotse hoofdsponsoren van Symbiotic Urban Movement zijn Jan Snel, Smits Vastgoedzorg, Jansen by ODS, ABN AMRO, De Groot & Visser B.V., Gemeente Den Haag.

We houden jullie via graag op de hoogte van dit innovatieve project!