Jan Snel levert eerste modulaire bouwproject in Duitsland op

12 okt 2020 | Nieuwsberichten

Met de officiële oplevering van Campus 71 rondt Jan Snel in Duitsland het eerste grote modulaire bouwproject af. Dit nieuwe studentencomplex in Essen bestaat uit 106 volledig ingerichte appartementen. Het complex werd in een recordtijd van 12 weken gerealiseerd.

Campus 71 is de perfecte huisvestingsoplossing voor studenten. De appartementen zijn niet alleen compleet en modern ingericht, maar beschikken ook over een eigen keuken, badkamer en extra opbergruimte. Bijzonder aan het ontwerp is dat de appartementen een Frans balkon hebben. Studenten kunnen hierdoor bij mooi weer genieten van de zon en buitenlucht. De universiteit ligt op loopafstand en het studentencomplex is gevestigd in een prachtige groene wijk met een groot park. Essen biedt diverse recreatiemogelijkheden en door de centrale ligging van Campus 71 zijn de supermarkten, winkels en uitgaansgelegenheden goed bereikbaar.

Snelle realisatie door modulaire bouw

De bouw van Campus 71 is voorspoedig verlopen en dat heeft alles te maken met de modulaire aanpak van Jan Snel. Bij het bouwen van Campus 71 is ieder appartement als losse module onder optimale omstandigheden in de fabriek van Jan Snel geproduceerd. Dit maakt het mogelijk om sneller te bouwen en constant de hoogste kwaliteit te leveren. Ook het behang, de vloeren, de elektrische installatie en het sanitair zijn direct in de fabriek geïnstalleerd. De complete modules zijn hierna naar de bouwplaats getransporteerd waar ze vervolgens zijn gemonteerd en afgewerkt.

“Ik ben erg blij dat we dit mooie project zo snel hebben kunnen realiseren. We hebben pas een jaar geleden ons kantoor in Duitsland geopend, maar merken nu al dat er enorm veel vraag is naar onze oplossingen”, stelt Olaf Bade, Manager Jan Snel Duitsland. “Projecten als Campus 71 of onze Community Campus in Bochum, waarvoor we een van de hoogste modulaire gebouwen in Duitsland bouwen, laten zien dat wij oplossingen bieden die aan alle wensen en eisen voldoen. We bouwen slimmer, sneller en schoner dan traditionele bouw. En daar is ook in Duitsland veel behoefte aan.”