Jan Snel toont de toekomst van bouwen in nieuw Experience Center

09 mrt 2021 | Nieuwsberichten

Modulair bouwer biedt inzicht in huisvestingsoplossingen voor bezoekers op één locatie

Jan Snel heeft een Experience Center in Montfoort geopend. In deze showroom kunnen bezoekers diverse modelwoningen van de modulair bouwer van dichtbij bekijken. Daarnaast krijgen zij meer inzicht in het totale geïndustrialiseerde bouwproces en de bijbehorende mogelijkheden.

Huisvesting uit de fabriek

De komende jaren moeten er ontzettend veel woningen worden bijgebouwd om het woningtekort in Nederland tegen te gaan. Samen met Daiwa House, Japanse marktleider in modulair bouwen, worden wereldwijde kennis, mankracht en oplossingen samengevoegd. Tegelijkertijd wordt het aanbod van slimme huisvestingsoplossingen op zowel Nederlandse als Europese markt verder uitgebreid. Bij modulair, ofwel geïndustrialiseerd, bouwen worden de onderdelen van een gebouw vooraf in de fabriek geproduceerd. Deze onderdelen worden vervolgens nagenoeg af naar de bouwplaats vervoerd en op de bouwplaats vindt de eindmontage plaats. Dit proces bespaart aanzienlijk in tijd, foutmarges en voertuigbewegingen.

“De modulaire bouw is een passende oplossing voor de woningnood en in het Experience Center kunnen al onze modelwoningen bezocht en bekeken worden”, legt Harry van Zandwijk uit. “Woningcorporaties, projectontwikkelaars, gemeentes en andere betrokkenen in de bouwsector kunnen de woningen ook daadwerkelijk betreden. De levensechte modelwoningen zijn namelijk volledig ingericht. Bezoekers zien binnen één oogopslag alle mogelijke huisvestingsoplossingen op dezelfde locatie. Ook ervaren ze hoe we te werk gaan en ontdekken ze welke hoogwaardige materialen we dagelijks (her)gebruiken.” In het Experience Center zijn o.a. een grondgebonden woning te zien, appartement en studentenkamer.

 

Het Jan Snel Experience Center is geopend aan Willeskop 94 in Montfoort. Afspraken om het center te bezoeken kunnen worden gemaakt via het volgende invulformulier.