Meld u nu aan: Webinar Circulariteit!

25 nov 2020 | Nieuwsberichten

Op dinsdag 1 december organiseert DGBC (Dutch Green Building Council) het webinar Circulariteit. Daan Kosterman, Projectleider Circulariteit bij Jan Snel, vertelt daar hoe wij tijdens de ontwerpfase al rekening houden met hergebruik van materialen en modules. Gaat u met ons in gesprek over circulariteit in de bouw? Meld u dan nu aan!

Circulair bouwen is is meer dan het voorkomen van onnodige uitputting van grondstoffen en de milieu-impact minimaliseren. De materialen zo efficiënt en circulair mogelijk blijven inzetten is minstens zo belangrijk. Daarom organiseert DGBC op 1 december het webinar Circulariteit door behoud van waarde: een overzicht van deeloplossingen en toepassingen in de praktijk.

Over het Webinar van DGBC:

In dit webinar verkennen we de mogelijkheden om te ontwerpen en te bouwen op een manier zodat het materiaal na gebruik opnieuw opnieuw kan worden toegepast. En dat hoeft niet in dezelfde gebouwfunctie te zijn: een kantoor kan ook een hotel of appartementencomplex worden.

Om dat na te streven zingen er inmiddels diverse termen rond in de gebouwde omgeving, van losmaakbaarheid tot remontabel ontwerpen, van modulair bouwen to adaptief vermogen. Deze ‘deeloplossingen’ hebben grotendeels hetzelfde doel: maximaal hergebruik. Tijdens het webinar zoomen we verder in op deze deeloplossingen en belichten we de overeenkomsten en verschillen.

Uiteraard doen we dit met marktpartijen aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden. Onder leiding van Ruben Zonnevijlle (DGBC) delen de volgende partijen hun kennis en ervaring:

  • Alba Concepts (Jim Teunizen)
  • Jan Snel (Daan Kosterman)
  • Heijmans (Thijs Huijsmans – Fenixloodsen)
  • Brink Groep (Marleen Hermans)
  • Bouwinvest (Pam van de Klundert)

Aanmelden voor het webinar kan via deze link.