Passende huisvestingsoplossingen voor arbeidsmigranten

10 jul 2020 | Nieuwsberichten

“We hebben allemaal de problemen op het nieuws gezien de afgelopen weken”, zei Emile Roemer toen hij werd gevraagd naar huisvesting voor arbeidsmigranten. “Het is zaak dat we nu heel snel handelen. Arbeidsmigranten moeten 1,5 meter afstand kunnen houden van anderen, net als iedereen in Nederland.” De vraag naar passende huisvestingsoplossingen is in een sneltreinvaart gekomen.

Snelle actie, modulaire woningen

Het huisvestingsvraagstuk voor arbeidsmigranten in Nederland vergt daardoor veel aandacht. Niet alleen is betere huisvesting benodigd; ook zijn de maatregelen vanuit het RIVM essentieel. Modulaire woningen zijn daarop hét antwoord. Deze woningen kunnen snel worden geplaatst, zijn modern, bieden voldoende ruimte om te voldoen aan de huidige richtlijnen en zijn tegelijkertijd toekomstbestendig. Zo kunnen deze woningen een geheel nieuwe invulling of locatie krijgen wanneer de vraag verandert.

Slimmer met Jan Snel

Bij Jan Snel bouwen we modulair en dat brengt diverse voordelen met zich mee vergeleken met traditionele bouw. Dankzij een andere aanpak van het bouwproces besparen we tijd. Hierdoor is de ontwerpfase korter, kunnen we daardoor sneller met de bouw beginnen en beperken we de afmonteertijd op de locatie tot een minimum. Alles in eigen hand en in eigen beheer. We zijn daardoor veel minder afhankelijk van externe factoren die het proces kunnen beïnvloeden of vertragen. Dit betekent dat we praktisch voor iedere woonwens of vastgoedvraagstuk een passende oplossing hebben.

Het verschil

Traditionele denkpatronen, daar zit Jan Snel dus niet aan vast. Daarom kunnen wij onze projecten razendsnel tot werkelijkheid maken. Van daklozen huisvesting tot aan complete, turnkey woonwijken. Twee mooie voorbeelden zijn dit modulaire Labour Hotel in Waalwijk, dat in slechts 11 weken tijd gerealiseerd is, alsook deze volledige woonwijk met grondgebonden wisselwoningen in Appingedam, welke binnen 16 weken opgeleverd zijn.

Het huisvestingsvraagstuk in Nederland vergt veel aandacht. Het is daarom hoog tijd om samen na te denken hoe we arbeidsmigranten snel kunnen voorzien van passende huisvesting. Bij Jan Snel dragen we daar graag ons steentje aan bij.