Project Jan Snel opgenomen in routekaart over huisvesting EU-arbeidsmigranten

27 feb 2019 | Nieuwsberichten

Expertisecentrum Flexwonen presenteerde op donderdag 7 februari tijdens de conferentie ‘Huisvesting Arbeidsmigranten’ een compleet vernieuwde ‘Routekaart naar goede huisvesting voor EU-arbeidsmigranten’.

Het doel van deze routekaart is om gemeenten te helpen bij het vinden van oplossingen voor de huisvesting van arbeidsmigranten. In dit document worden een aantal voorbeelden van huisvesting getoond, ter inspiratie. Het innovatieve wooncomplex in Waalwijk, een vooraanstaand project van Jan Snel, wordt hierin uitgelicht als een van deze voorbeelden.

Deze wooncampus biedt ruimte aan 400 arbeidsmigranten en bestaat uit volledig ingerichte 2- en 4-persoonsappartementen met een eigen keuken/woonkamer en badkamer/toilet. Dit project werd in samenwerking met Otto Workforce en GREEN Real Estate gerealiseerd. Eerder werd er al geschreven over dit project in de Volkskrant, Brabants Dagblad en verscheen er een item op Omroep Brabant.

Jan Snel is dan ook erg trots dat het project in Waalwijk werd meegenomen in de routekaart van Expertisecentrum Flexwonen. Het huisvestingstekort voor arbeidsmigranten wordt namelijk een steeds uitdagender probleem. Er is, volgens de routekaart, niet één bepaalde huisvestingsvorm die de ultieme oplossing biedt voor dit vraagstuk. Modulaire bouw wordt tot één van de bruikbare oplossingen gerekend en het wooncomplex in Waalwijk dient hierbij als interessant voorbeeld.

Meer informatie over dit project is hier te vinden.