Tijdelijke zorghuisvesting voor Zorggroep ‘’Ter Weel’’

08 aug 2019 | Nieuwsberichten

In opdracht van Zorggroep ‘’Ter Weel’’ te Goes ging Jan Snel aan de slag. Wegens verbouwing was er de vraag naar tijdelijke zorghuisvesting. In slechts 10 weken realiseerde Jan Snel een huisvesting, met 34 woonplekken van alle gemakken voorzien.

Het pand is opgebouwd uit K3000 eenheden. Dit type unit staat bekend om haar hoge afwerkingsniveau en betonnen vloeren. Het tijdelijke zorghuisvesting bestaande uit één bouwlaag heeft een totaal oppervlakte van 1165 m2. Het gebouw is opgebouwd uit 34 woonkamers, 1 huiskamer, een keukenvoorziening, sanitair en kantoor- en opslagvoorzieningen. Het sanitair is voorzien van de standaardinstallatie type zorg, bestaande uit: verhoogde toiletcombinaties met toiletbeugels, wastafelcombiniaties, hoekwandbeugel, douchecombinatie, inclusief douchekophouder en douchezitting met opklapbare rugleuning en armleggers. De keukenvoorziening heeft een oppervlakte van 54 m2. In het pand is naast de 34 woonplekken, ook één centrale huiskamer aanwezig waar de bewoners samen kunnen komen. De totale afmeting van deze centrale ontmoetingsplek is 120 m2. De kou- en warmte regeling is in het pand geregeld middels airco en een gasgestookte cv installatie met radiatoren.

Het zorgcentrum gelegen in Krabbedijke, moest op een relatief klein grondoppervlakte vervaardigd worden. Dankzij het modulaire bouwsysteem van Jan Snel, in combinatie met de samenwerking met onze vaste partners voor installaties en afwerking, kon de plaatsing razendsnel plaatsvinden. Het pand zal gedurende 1,5 jaar blijven staan, totdat de bewoners naar hun permanente huisvesting kunnen. De huisvesting zal als de gebruikersfase ten einde is weer opnieuw ingezet worden voor andere projecten.