Tijdelijke woningen in Appingedam geopend

Tijdelijke woningen in Appingedam geopend

11 december 2018 |

Appingedam - De tijdelijke huisvestingslocatie aan de burgemeester Wellemanlaan in Appingedam is maandag 10 december officieel geopend door burgemeester Anno Wietze Hiemstra en algemeen Directeur Centrum Veilig Wonen, Geeke Feiter.

In slechts 4 maanden tijd heeft Jan snel 56 tijdelijke woningen op het sportpark gebouwd. De tijdelijke woningen zijn voor inwoners die vanwege versterkingswerkzaamheden aan hun eigen woning tijdelijk niet thuis kunnen wonen. De tijdelijke woningen zijn gebouwd onder regie van de Nationaal Coördinator Groningen, met als doel dat bewoners veilig en comfortabel in de buurt kunnen wonen.

Aan de Burgemeester Wellemanlaan in Appingedam zijn drie typen volledig ingerichte woningen gebouwd: meerpersoons gelijkvloerse woningen (2 slaapkamers), gezinswoningen met twee verdiepingen (drie slaapkamers) en zogenaamde gezinswoningen met kap (drie verdiepingen, vijf slaapkamers). De woningen worden opgeleverd met ingerichte keuken, meubels en badkamer. Belangrijk is dat het circulaire woningen zijn van hoogwaardige kwaliteit, waarbij ook duurzaamheidsmaatregelen zijn toegepast. Zo is in alle woningen infrarood panelen voor de verwarming toegepast en wordt een groot gedeelte van de woningen verwarmd door middel van een zonneboiler.

Directeur Geeke Feiter prijst bouwer Jan Snel uit Montfoort, die de huisvesting in record tempo uit de grond heeft gestampt. Hij is nu in de weer met tijdelijke huisvesting in Ten Post. ,,In 22 weken is er 5800 vierkante meter gebouwd, het grootste project in Appingedam. En dat zonder één ongeluk op de bouw.’’

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van Appingedam is al even opgewekt. De nieuwbouw is een teken van hoop, vindt hij. ,,Heel veel mensen hier wachten al zo lang. Hier wordt duidelijk dat er ook echt voortgang is.’’