Gemeenschapsinstelling De Kempen

portfolio

Gemeenschapsinstelling De Kempen

Voor de penitentiaire inrichting ‘de Hutten’ hebben we modulaire en verplaatsbare wooneenheden geplaatst. De modulaire eenheden dienden te beschikken over 11 slaapkamers, bureau opvoeders (vijf personen), een woonkamer met een minimale oppervlakte van 100 m2 met eetruimte, TV-ruimte en ontspanningsruimte. Bovendien werden er ook een keuken, wasplaats, berging, TR, sanitair en douches voorzien. Als bijkomende ontspannings- en rookruimte werd er ook een binnenkoer gerealiseerd, gedeeltelijk overdekt. Het gebouw heeft een permanent karakter en bestaat uit één bouwlaag, later uitgebreid met een gedeeltelijke tweede bouwlaag. De opdrachtgever was de Vlaamse Overheid, die alle openbare werkzaamheden controleert en opvolgt.

De totale oppervlakte van het flexibele gebouw is 558 m2 en het gehele project is in drie maanden tijd gerealiseerd. Bijzonder aan dit project is, dat er tevens een uitbraakbeveiliging en toegangscontrole ontwikkeld moest worden. Alle slaapkamers van de jongeren zijn uitbraakbeveiligd, anti-vandalisme, anti-zelfmutilatie en anti-zelfdoding. 

 • Huisvestingoplossing

  Gevangenis, Detentie

 • Oppervlakte

  558 m2

 • Bouwtijd

  3 maanden

 • Opdrachtgever

  Vlaamse Gemeenschap

Onze projecten in cijfers

3


Een gemeenschapsinstelling is niet zomaar een project: het gebouw is geheel uitbraakbeveiligd, anti-vandalisme, anti-zelfmutilatie, en anti-zelfdoding, en kon tevens na drie maanden al in gebruik genomen worden.

1


In eerste instantie is het gebouw met één bouwlaag ontwikkeld. Later is het ook uitgebreid door de toevoeging van een tweede bouwlaag.

11


De penitentiaire inrichting beschikt over 11 slaapkamers en is voorzien van een eetruimte, TV-ruimte en ontspanningsruimte, keuken, wasplaats, berging, TR, sanitair en douches. Kortom Jan Snel regelde het goed en snel.

portfolio

Neem contact met ons op

Ik ga akkoord met het privacystatement