Labour Hotel

portfolio

Labour Hotel

Achtergrond

Ieder jaar komen duizenden werknemers uit onder andere Polen, Bulgarije en Roemenië naar Nederland om tijdelijk te werken. Moderne manieren van arbeidsmigratie vragen om moderne huisvesting, aangezien veel migranten niet langer dan een jaar blijven. Een oplossing voor een eventueel korte duur is dus gewenst.

Uitdaging

Het huisvestingstekort voor arbeidsmigranten is een steeds uitdagender probleem en moet op een efficiënte manier worden ondervangen. De opdrachtgever zocht dan ook een snelle, slimme oplossing voor deze problematiek. Het idee van modulaire bouw sloot daar perfect op aan; de campus speelt in op de behoefte van gemeenten om woonruimte slimmer in te delen.

Oplossing

Jan Snel heeft binnen 6 maanden tijd dit project volledig opgeleverd en verhuurd aan Otto Work Force. Binnen deze bouwtijd zijn er maar liefst vierhonderd bedden beschikbaar gesteld, plus een wasruimte, fitnessruimte en basketbalveld. De volledig ingerichte 2- en 4-persoonsappartementen hebben een eigen keuken, woonkamer, badkamer en toilet.

Voordeel

Het complex is niet alleen razendsnel gebouwd, maar kan door de modulaire opzet heel eenvoudig een andere bestemming krijgen. De grote tevredenheid onder de bewoners, gemeente, omgeving en huurder heeft landelijke aandacht getrokken. Jan Snel is dan ook op dit moment in gesprek met acht andere gemeentes om hetzelfde concept van LH Waalwijk daar te introduceren. In Waalwijk zelf wordt al gekeken naar meer vergelijkbare, grote complexen op of aan de rand van bedrijventerreinen. Het project in Waalwijk is dan ook meegenomen in de routekaart van Expertisecentrum Flexwonen.

 • Duur

  10 weken

 • Grootte

  152 woningen

 • Type

  Gestapelde bouw, Migrantenhuisvesting

 • Opdrachtgever

  Green Real Estate

 • Gebruiker

  Arbeidsmigranten

 • Bruto vloeroppervlakte

  circa 8650 m2

portfolio

Neem contact met ons op

Ik ga akkoord met het privacystatement