Tijdelijke kindvoorziening

portfolio

Tijdelijke kindvoorziening

De bouw van dit aardbevingsbestendige schoolgebouw werd als tijdelijke oplossing gerealiseerd, terwijl de oude school aardbevingsbestendig werd gemaakt.

In opdracht van de NAM heeft Jan Snel een tijdelijke voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar gebouwd in gemeente Loppersum, die plaats biedt aan kinderen van OBS Prinses Beatrix, CBS Roemte en peuterspeelzaal / kinderopvang van Kids2B. In de gemeente Loppersum komen regelmatig aardbevingen voor, die het gevolg zijn van gaswinning.

 • Huisvestingoplossing

  School

 • Oppervlakte

  3.645 m2

 • Bouwtijd

  8.5 weken

 • Opdrachtgever

  NAM b.v.

Eén van de onderdelen van het maatregelenpakket van het Rijk, de provincie Groningen en de NAM is het bouwkundig versterken van bouwwerken. Scholen worden in een aparte projectaanpak versterkt. Jan Snel verzorgt de tijdelijke kindvoorziening tijdens het bouwkundig versterken van de scholen, zodat de leerlingen gewoon naar school kunnen in deze periode.

De tijdelijke kindvoorziening heeft een totale oppervlakte van 3.465 m² en bestaat uit gestandaardiseerde modules van 6 x 3 meter welke voorzien zijn van betonnen vloeren. Om de kinderen een prettige en veilige onderkomen te bieden wordt de tijdelijke kindvoorziening gebouwd conform de NPR9998 praktijkrichtlijn voor aardbevingbestendig bouwen. Het aangeboden afwerkpakket is bijzonder hoog voor een tijdelijke kindvoorziening in Nederland, zo beschikken alle leslokalen over een eigen kleurstelling en zijn alle leerpleinen uitgevoerd met dakkoepels en kleuraccenten. Mede door de inzet van de gemeente Loppersum is deze bijzondere voorziening binnen 8,5 week gebouwd, vanaf start grondwerk tot goedgekeurde oplevering.

Onze projecten in cijfers

3465


3.465 m2 aan school en een kinderdagverblijf. Gebouwd om kinderen te huisvesten terwijl hun oude school wordt verbouwd.

8,5


In slechts 8,5 weken werd dit mooie schoolgebouw gebouwd. Elk lokaal heeft een eigen uitstraling.

NPR


Dit schoolgebouw voldoet aan de NPR richtlijnen voor aardbevingsbestendig bouwen, uniek voor een tijdelijk project.

2


Door gebruik te maken van 2 systemen was het mogelijk om een inpandige gymzaal te realiseren

portfolio

Neem contact met ons op

Ik ga akkoord met het privacystatement