Set in IJburg voor De Alliantie

portfolio

Set in IJburg voor De Alliantie

Achtergrond

Woningcorporatie De Alliantie stond begin 2017 voor de taak geselecteerde statushouders acuut te huisvesten in Amsterdam. Gezien het beperkte aanbod voor starters, besloot de woningcorporatie de koe bij de horens te vatten door drie nieuwbouwprojecten met modulaire units in IJburg te laten bouwen.

Uitdaging

De 141 te realiseren woningen van project ‘Set’ moesten niet alleen snel tot stand komen, maar hadden ook nog eens een gemêleerde doelgroep van zowel starters als statushouders. Het gebouw moest een volwassen, architectonische uitstraling krijgen, waarbij rekening moest worden gehouden met de bestaande omgeving en haar omwonenden.

Oplossing

Jan Snel leverde in slechts 13 weken tijd 103 eenpersoonsstudio’s en 38 tweepersoonsappartementen op, die zijn opgebouwd uit modulaire bouwstenen van circa 3 bij 6 meter. Ze bevatten in de fabriek geprefabriceerde badkamers en kozijnen. De units bestaan uit een betonvloer en houtskeletbouw-wanden met een modulaire staalconstructie, waardoor ze stapelbaar zijn. De afwerking van de gevel gebeurde op locatie. Vanwege de urgentie mag maximaal tien jaar van het bestemmingsplan worden afgeweken. Zodoende werd er gekozen voor een tijdelijke modulaire bouwmethode.

Voordeel

Door de modulaire bouwwijze kon het gebouw niet alleen in drie maanden worden neergezet, maar kan het ook weer uit elkaar worden gehaald om dezelfde woningen op een andere locatie opnieuw op te bouwen. Het gebouw heeft een all-electric klimaatsysteem en zonnepanelen die een deel van de energie opwekken.

 

 • Duur

  13 weken

 • Grootte

  141 woningen

 • Type

  De Alliantie

 • Opdrachtgever

  De Alliantie

 • Gebruiker

  Sociale huurwoning, statushouders

 • Bruto vloeroppervlakte

  6000 m²

Set in IJburg voor De Alliantie
Set in IJburg voor De Alliantie
Set in IJburg voor De Alliantie
Set in IJburg voor De Alliantie

portfolio

Neem contact met ons op

Ik ga akkoord met het privacystatement