École primaire De Pionier

École primaire De Pionier

La nouvelle école primaire De Pionier recherchait des locaux temporaires dans le quartier Trije Terpen à Dokkum. La direction de l’école avait désigné ce quartier comme son emplacement favori pour le bâtiment de remplacement, mais comme le plan d’affectation n’était pas encore réalisé, une construction permanente n’était pas encore possible.

Enseignement

De uitdaging bij De Pionier

De school zocht acuut een locatie, zodat ze in september 2018 konden starten. Zo is er besloten om in eerste instantie voor een tijdelijk onderkomen te kiezen, op het braakliggende terrein aan de Alde Terp en Bauwert. De wens was om de school zo in te richten dat er verschillende soorten werkplekken zijn. Naast de min of meer traditionele klaslokalen moesten er nissen komen om in te werken en een soort woonkamer waar kinderen in groepjes kunnen zitten.

In recordtempo een kant-en-klare school

Jan Snel zorgde in recordtempo voor een kant-en-klare school. Waar eind juli werd gestart met het realiseren van het onderkomen voor De Pionier aan de Alde Terp, is door in de zomervakantie hard door te werken op vrijdag 24 augustus het pand opgeleverd. Nog diezelfde middag zijn alle spullen die nodig zijn bij de start van het schooljaar verhuisd. Hoewel nog niet alles in detail af was, was het in zoverre klaar dat er op maandag 3 september kon worden gestart. In samenspraak met de architect zijn de kleuren en de markante schuine gevels bepaald.

In vier weken klaar voor de toekomst

Het gebouw is in vier weken from scratch opgebouwd. Waar de bewoners in juli nog uitkeken op een braakliggend terrein, zien ze nu een school staan. Tijdelijk of niet, De Pionier is klaar voor de toekomst.

Duur

4 weken

Oppervlakte

832 m2

Type

Primair onderwijs

Opdrachtgever

Stichting Arlanta

Gebruiker

CBS De Pionier Dokkum

Un contact personnel avec notre spécialiste ?

Bob Benard
Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief