Basisschool De Pionier

Basisschool De Pionier

Basisschool De Pionier zocht als nieuwe school een tijdelijk onderkomen in nieuwbouwwijk Trije Terpen te Dokkum. Het schoolbestuur had deze wijk als favoriete locatie voor de vervangende nieuwbouw bestempeld, maar omdat het bestemmingsplan nog niet concreet was, was permanente bouw nog niet mogelijk.

Onderwijs

De uitdaging bij De Pionier

De school zocht acuut een locatie, zodat ze in september 2018 konden starten. Zo is er besloten om in eerste instantie voor een tijdelijk onderkomen te kiezen, op het braakliggende terrein aan de Alde Terp en Bauwert. De wens was om de school zo in te richten dat er verschillende soorten werkplekken zijn. Naast de min of meer traditionele klaslokalen moesten er nissen komen om in te werken en een soort woonkamer waar kinderen in groepjes kunnen zitten.

In recordtempo een kant-en-klare school

Jan Snel zorgde in recordtempo voor een kant-en-klare school. Waar eind juli werd gestart met het realiseren van het onderkomen voor De Pionier aan de Alde Terp, is door in de zomervakantie hard door te werken op vrijdag 24 augustus het pand opgeleverd. Nog diezelfde middag zijn alle spullen die nodig zijn bij de start van het schooljaar verhuisd. Hoewel nog niet alles in detail af was, was het in zoverre klaar dat er op maandag 3 september kon worden gestart. In samenspraak met de architect zijn de kleuren en de markante schuine gevels bepaald.

In vier weken klaar voor de toekomst

Het gebouw is in vier weken from scratch opgebouwd. Waar de bewoners in juli nog uitkeken op een braakliggend terrein, zien ze nu een school staan. Tijdelijk of niet, De Pionier is klaar voor de toekomst.

Duur

4 weken

Oppervlakte

832 m2

Type

Primair onderwijs

Opdrachtgever

Stichting Arlanta

Gebruiker

CBS De Pionier Dokkum

Persoonlijk contact met onze specialist?

Bob Benard
Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.