Environmental
Environmental

Een kleinere impact op het milieu draagt op een positieve manier bij aan het succes van modulaire woningen.

24,699

GHG-emissies 2021
(in tCO2)

285

GHG-emissies 2021
(in kgCO2m2)

50%

Monostromen
(recyclestromen) 2021

20%

Duurzame energie gegenereerd
in 2021

Onze rol in de waardeketen

Ons doel is een bouwproces zonder afval. Hier ziet u hoe we dat doen in het hele proces van modulair bouwen.


Onze doelen

Environmentaldoelen 2030

CO2-neutraal*


Monostromen (recyclestromen): 80%


Daiwa House Modular Europe: 80% eigen energieopwekking

Projecten: energieneutraal


*Scope 1 en 2 (Scope 3 hangt af van de ontwikkelingen in de CO2-opslag in biomaterialen).

“Klimaatverandering is een van de urgentste maatschappelijke problemen en we moeten nog beter ons best gaan doen om de doelen van het klimaatakkoord van Parijs te halen. Daiwa House wil voor 2030 klimaatneutraal zijn. Innovatie en partnerschappen zijn cruciaal in het bereiken van dat doel.”

Simone van Wijk
Hoofd Duurzaamheid

Opdracht voor de 1000e tijdelijke woning

Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft Daiwa House Modular Europe onlangs opdracht gegeven nieuwe tijdelijke woningen te bouwen in Loppersum en Wirdum. Hiermee is de opdracht om de 1000e ‘tijdelijke woning’ te realiseren verstrekt. Ondanks het tijdelijke karakter zijn deze woningen van dezelfde kwaliteit als permanente woningen en net zo comfortabel om in te wonen. Dit is een noodzakelijke voorwaarde, omdat mensen gemiddeld negen maanden in een tijdelijke woning verblijven voordat ze terug kunnen naar hun eigen woning. Afhankelijk van de mate waarin de eigen woning moet worden versterkt, varieert de verblijfsduur van enkele weken tot twee jaar.

Duurzaamheid voor milieu, maatschappij en bedrijfsvoering

Duurzaamheid gaat voor ons verder dan alleen het milieu. We dragen zorg aan onze planeet, de maatschappij en onze relaties met stakeholders. Lees meer over onze ESG thema’s.

Social

We leveren innovatieve, modulaire woningen en dragen zo bij aan de oplossing van maatschappelijke problemen zoals het woningtekort.

Governance

We werken volgens de hoogste ethische en bestuurlijke standaarden en dat maakt ons een betrouwbare partner voor de partijen waar we mee samenwerken

Daiwa ESG Rapport 2021

Zojuist gepubliceerd: Het complete overzicht van onze prestaties in 2021 en de doelen voor 2030 en daarna. Lees het ESG-verslag online.