Jan Snel

Over Jan Snel

De bouw is continu in beweging: materialen, technieken en woonwensen veranderen voortdurend. Met 60 jaar ervaring in het vak is Jan Snel een rotsvaste partner als het gaat om huisvestingsoplossingen van hoge kwaliteit. Door zijn geïndustrialiseerde en modulaire methode is precisie de standaard en bouwt Jan Snel keer op keer slimmer, sneller en schoner dan traditionele bouw.

Jan Snel

Jan Snel bouwt slimmer, sneller én schoner dan traditionele bouw.


Opgericht in 1960 in Nederland als transportbedrijf, herkende Jan Snel al snel het baanbrekende potentieel van modulair bouwen en breidde zijn productie dienovereenkomstig uit. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot marktleider en is Jan Snel actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Jan Snel is gespecialiseerd in huisvesting op het gebied van wonen, zorg, kantoor, onderwijs en industrie. Het bedrijf biedt haar klanten zowel koop- als verhuuroplossingen.

Jan Snel bouwt niet alleen, we kunnen het volledige projectmanagement voor u uit handen nemen. Van vergunningsaanvraag tot transport, van sanitair tot verlichting en van klimaatbeheersing tot inrichting. Jan Snel levert uw huisvestingsoplossing, indien gewenst, turnkey op. Wat uw wens ook is, wij realiseren het; kwalitatief en snel! De mogelijkheden zijn eindeloos.


Slimmer bouwen

Bij Jan Snel bouwen we modulair onder gecontroleerde omstandigheden en volgens een gestandaardiseerd proces. Alle elementen worden geproduceerd op onze eigen productielocaties en nagenoeg af naar de bouwplaats getransporteerd waar de eindmontage plaatsvindt. We hebben volledige controle over alle aanvoerlijnen en het volledige productieproces. Hierdoor is het mogelijk in millimeters in plaats van centimeters, in maanden in plaats van jaren en in oplossingen in plaats van problemen te denken.

Het resultaat?

Voor iedere woonwens of vastgoedvraagstuk een passende oplossing van de hoogste kwaliteit!
Sneller bouwen

Bij Jan Snel hebben we feitelijk de productie van onze gebouwen van de bouwplaats naar onze fabriekshallen verplaatst. Doordat veel handelingen gestandaardiseerd zijn, is de arbeidsproductiviteit aanzienlijk hoger. Door automatisering en robotisering stijgt onze productiviteit zelfs nog verder. Door een kortere ontwerpfase kunnen we eerder met de bouw beginnen en de afbouwtijd op locatie tot een minimum beperken. Daarnaast spelen externe factoren als het weer of de beschikbaarheid van arbeidskrachten nauwelijks een rol.

Het resultaat?

Jan Snel is in staat een tijdwinst van 30 tot 50 procent te realiseren ten opzichte van traditionele bouw.


Schoner bouwen

Bij Jan Snel zetten we vol in op het hergebruik van materialen en houden we al tijdens het bouwproces rekening met de toekomst. Onze ecologische voetafdruk ligt daardoor fors lager dan in de traditionele bouw. Geïndustrialiseerd modulair bouwen leidt tot 50 procent minder CO2-uitstoot. Voldoet een gebouw niet meer aan de laatste woonwensen, dan krijgen de elementen in een andere opstelling of op een nieuwe locatie een tweede leven. Hierdoor wordt maar liefst 80 procent van de componenten in modulaire bouw hergebruikt.

Het resultaat?

Door onze aanpak creëren we niet alleen waarde, het levert bovendien een aanzienlijke duurzaamheidswinst op.Neem contact met ons op!

Benieuwd naar wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?
Bel ons gerust of vul het formulier in. We nemen dan direct contact met u op.