Jan Snel

Over Jan Snel

Jan Snel is een dochteronderneming van het Japanse Daiwa House Group en één van de grootste modulaire bouwers van Europa en is actief in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De manier van bouwen van Jan Snel is uniek. Geen traditionele bouwmethodes, maar huisvestingsoplossingen van de hoogste kwaliteit door modulair te bouwen. Deze geïndustrialiseerde bouwmethode is slimmer, sneller én schoner dan traditionele bouw. Met meer dan 60 jaar ervaring spreken we de taal van de opdrachtgever en kennen we de uitdagingen in de markt. Dat maakt Jan Snel dé partner voor alle typen huisvesting.

Jan Snel

Jan Snel bouwt slimmer, sneller én schoner dan traditionele bouw.


Modulair bouwen is een bouwtechniek waarbij huisvesting in modules vooraf in onze eigen fabriekshallen worden vervaardigd en op locatie tot complete gebouwen worden gemonteerd. We zijn actief in verschillende marktsegmenten; zorg, kantoren, onderwijs, leisure en industrie.

Modulaire bouw is flexibel; onze huisvestingsoplossingen zijn en blijven altijd her-inzetbaar. Dit stelt Jan Snel in staat om heel gericht in te spelen op de marktvraag en zetten we belangrijke stappen richting een circulair verdienmodel. We zetten vol in op het hergebruik van materialen en houden al tijdens het bouwproces rekening met de toekomst. Onze ecologische voetafdruk ligt daardoor fors lager dan in de traditionele bouw.  Onze ambitie is om de komende jaren volledig circulair te produceren en te werken, om daarmee de productwaarde van de huisvesting te verlengen.


Slimmer bouwen

Bij Jan Snel bouwen we modulair onder gecontroleerde omstandigheden en volgens een gestandaardiseerd proces. Alle elementen worden geproduceerd op onze eigen productielocaties en nagenoeg af naar de bouwplaats getransporteerd waar de eindmontage plaatsvindt. We hebben volledige controle over alle aanvoerlijnen en het volledige productieproces. Hierdoor is het mogelijk in millimeters in plaats van centimeters, in maanden in plaats van jaren en in oplossingen in plaats van problemen te denken.

Het resultaat?

Voor iedere wens of vastgoedvraagstuk een passende oplossing van de hoogste kwaliteit!
Sneller bouwen

Bij Jan Snel hebben we feitelijk de productie van onze gebouwen van de bouwplaats naar onze fabriekshallen verplaatst. Doordat veel handelingen gestandaardiseerd zijn, is de arbeidsproductiviteit aanzienlijk hoger. Door automatisering en robotisering stijgt onze productiviteit zelfs nog verder. Door een kortere ontwerpfase kunnen we eerder met de bouw beginnen en de afbouwtijd op locatie tot een minimum beperken. Daarnaast spelen externe factoren als het weer of de beschikbaarheid van arbeidskrachten nauwelijks een rol.

Het resultaat?

Jan Snel is in staat een tijdwinst van 30 tot 50 procent te realiseren ten opzichte van traditionele bouw.


Schoner bouwen

Bij Jan Snel zetten we vol in op het hergebruik van materialen en houden we al tijdens het bouwproces rekening met de toekomst. Onze ecologische voetafdruk ligt daardoor fors lager dan in de traditionele bouw. Geïndustrialiseerd modulair bouwen leidt tot 50 procent minder CO2-uitstoot. Voldoet een gebouw niet meer aan de laatste woonwensen, dan krijgen de elementen in een andere opstelling of op een nieuwe locatie een tweede leven. Hierdoor wordt maar liefst 80 procent van de componenten in modulaire bouw hergebruikt.

Het resultaat?

Door onze aanpak creëren we niet alleen waarde, het levert bovendien een aanzienlijke duurzaamheidswinst op.Neem contact met ons op!

Benieuwd naar wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen?
Bel ons gerust of vul het formulier in. We nemen dan direct contact met u op.