Blast Resistant Modules
Industrie

Blast Resistant Modules

Lees meer

Blast Resistant Modules: explosiebestendig én veilig werken

In de industriesector staat de veiligheid van medewerkers en omgeving altijd voorop. Jan Snel ontwikkelde daarom de Blast Resistant Module. Deze units zijn ontworpen om grote explosies te weerstaan. Door de dikke stalen wanden zijn de explosiebestendige units bestand tegen de drukgolven die vrijkomen bij kleine en grote ontploffingen. Blast Resistant Modules worden ook wel BRM’s genoemd. De units zijn een uitkomst voor petrochemische productiesites, zoals olieraffinaderijen en chemische verwerkingsfabrieken.

Explosiebestendige gebouwen voor elk type terrein

Onze Blast Resistant Modules beschermen tegen explosies en zijn vanuit onze huurvloot snel leverbaar. De standaard units van 6x3m hebben een hoge blast load (PSI12). Hierdoor kunnen de modules zowel op laag- als hoog risico-terrein worden geplaatst. Maatwerk is ook mogelijk. Bij koopaanvragen bieden we explosiebestendige modules in verschillende vormen en maten.

Explosiebestendige units voor elk type terrein

Mens en materiaal zijn beschermd tegen explosies
Blast Resistant Modules zijn gebouwd om de verwoestende schade, als gevolg van explosies, te weerstaan. De explosiebestendige units vergroten de overlevingskans van mensen en verlengen de levensduur van materialen. Het opnemen van explosiebestendige gebouwen op productiesites met een verhoogd risico, vermindert de aansprakelijkheid en draagt bij aan de algemene veiligheid.

Flexibel op- en afschalen met modulaire bouw
Wijzigt de productiesite, dan zijn de modulaire gebouwen eenvoudig aan te passen. Krijgt de productiesite er een sectie bij, dan kunnen er eenvoudig extra Blast Resistant Modules worden toegevoegd. De explosiebestendige units worden geplaatst op kunststof tegels, waardoor ze makkelijk te installeren zijn.

Blijven produceren door offsite constructie
Blast Resistant Modules worden offsite geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat het productieproces op de werklocatie niet stil hoeft te liggen. De plaatsing van explosiebestendige units levert veel tijdwinst op vergeleken met traditionele bouw.De voordelen van het bouwen van Blast Resistant Modules door Jan Snel

Kiest u voor Jan Snel, dan kiest u voor slimme en duurzame huisvesting. Onze modulaire bouwmethode biedt u verschillende voordelen:

  • Plaatsing van modules in elke richting op zowel laag- als hoog risico terreinen.
  • Flexibiliteit in het plaatsen van de binnenwanden, met ruimte voor kabels, water en afvoer.
  • Veiligheid door een gelijke blast load (PSI12) op de vloeren, wanden, ramen en daken.
  • Ontzorging vanaf de inrichting tot aan het transport en de installatie.

Slimmer, sneller én schoner veilig werken

Van inrichting tot transport en installatie, Jan Snel levert het hele project snel en gebruiksklaar op. De explosiebestendige units kunnen snel geïnstalleerd worden. In elke plaatsingsrichting behouden de units hun blast load. Als specialist in modulaire bouw, bieden we altijd de juiste oplossing voor elke productiesite.

Specialist staat u graag te woord

Krijg persoonlijk advies van een expert

Benieuwd naar de mogelijkheden van explosiebestendige units voor uw productiesite? Neem dan contact op met specialist Monique Los of bel ons direct.

Contact met onze expert
Monique staat u graag te woord