Jan Snel Wonen wordt Daiwa House Modular Europe

Duurzaam bouwen voor toekomstbestendig wonen

Ook voor het groeiende woningtekort heeft Jan Snel slimmere, snellere en schonere oplossingen. Vanaf nu doen we dat als Daiwa House Modular Europe; een Europese organisatie met Nederlandse en Japanse roots. Daarin bundelen we decennialange ervaring en expertise in duurzame woningen van hoge kwaliteit. Natuurlijk nog steeds met modulaire bouw en met nog meer zorg voor de toekomstige bewoners en omgeving.

Modulaire woningbouw: kwaliteit, snelheid en duurzaamheid

Woningbouw is een onderwerp dat hoog op de agenda staat binnen de bouwsector en de politiek. Ook Jan Snel levert een bijdrage aan het terugdringen van het woningtekort; door modulair te bouwen boeken we namelijk flinke tijdswinst, verbeteren we de kwaliteit van de woningen én halveren we de CO2-uitstoot per project.

Slimmer, sneller en schoner woningen bouwen.

Als specialist in modulair bouwen biedt Jan Snel kwalitatieve oplossingen voor permanente en tijdelijke huisvesting. Door de jarenlange ervaring te bundelen met de nieuwste technieken en innovaties zijn de modulaire woningen van Jan Snel uitgegroeid tot permanente, kwalitatieve oplossingen.

Jan Snel is al ruim zestig jaar een rotsvaste partner als het gaat om modulaire huisvestingsoplossingen van de hoogste kwaliteit. Binnen Jan Snel staat team woningbouw voor u klaar. Dit team is gericht op de ontwikkeling van de woningconcepten van de toekomst. U kunt voor alle huisvestingsvraagstukken bij ons terecht. Zo bouwden we in Groningen al ruim 300 aardbevingsbestendige rijtjeswoningen en zijn we in staat om binnen een half jaar 400 studentenwoningen op te leveren.

Meer over Jan Snel

Modulair bouwen is een bouwtechniek waarbij grote delen van de huisvesting in de fabriek worden vervaardigd. Het gaat om complete modules die we op de bouwplaats monteren tot één gebouw en daar voorzien van leidingwerk, elektra en alles wat er bij dat specifieke gebouw komt kijken.

Meer over het modulaire bouwproces

Door modulair te bouwen, hebben we volledige controle over het gehele proces. Alle elementen worden geproduceerd op onze eigen productielocaties, alleen de eindmontage vindt op de bouwlocatie plaats. Bouwen onder gecontroleerde omstandigheden in de fabriek betekent gestandaardiseerd bouwen met minimale foutmarge. Daardoor kunnen we altijd de hoogste kwaliteit leveren en geven we onze klanten duidelijke garanties als het gaat om planning. Onze geïndustrialiseerde bouwmethode zorgt er tevens voor dat we efficiënter en productiever bouwen. We zijn daardoor in staat een tijdswinst van 30 tot 50 procent te realiseren ten opzichte van traditionele bouw en bieden daarmee de oplossing om grote aantallen woningen in korte tijd te realiseren.

Meer over de voordelen van modulair bouwen

Circulair bouwen betekent dat alle producten, materialen en grondstoffen telkens kunnen worden hergebruikt. Hierdoor blijft hun waarde zo veel mogelijk behouden. Dit noemen we de gesloten kringloop. Bij het gebruik van materialen wordt niet alleen naar herbestemming en hergebruik gekeken, maar ook naar de afkomst. We maken inzichtelijk wat de milieu-impact van een product is, van de wieg tot het graf. Jan Snel heeft de ambitie uitgesproken om binnen enkele jaren volledig circulair te produceren en te bouwen. En daarmee zijn we goed op weg: door onze modulaire bouwmethode zijn we in staat de CO2-uitstoot per project te halveren!

Meer over circulair bouwen

Een van onze specialisten spreken? Neem contact op met een huisvestingsadviseur

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Bel ons dan of vul het contactformulier in. We nemen direct contact met u op.