Jan Snel Wonen wordt Daiwa House Modular Europe

Duurzaam bouwen voor toekomstbestendig wonen

Ook voor het groeiende woningtekort heeft Jan Snel slimmere, snellere en schonere oplossingen. Vanaf nu doen we dat als Daiwa House Modular Europe; een Europese organisatie met Nederlandse en Japanse roots. Daarin bundelen we decennialange ervaring en expertise in duurzame woningen van hoge kwaliteit. Natuurlijk nog steeds met modulaire bouw en met nog meer zorg voor de toekomstige bewoners en omgeving.

Aardbevingsbestendige woningen

In de provincie Groningen plaatst Jan Snel aardbevingsbestendige wisselwoningen voor bewoners die tijdelijk niet in hun eigen huis kunnen wonen tijdens versterkingswerkzaamheden van hun huis.

Een woning die tegen een stootje kan


De aardbevingsbestendige woning van Jan Snel is het resultaat van vakmanschap, innovatie en ervaring. Samen met Zonneveld ingenieurs B.V. keken we naar de aardbevingsbestendigheid van de woningen van Jan Snel. Door de woningen van Jan Snel op een aantal essentiële plaatsen constructief te verzwaren, is de woning aardbevingsbestendig.

De trillingen worden opgevangen in de constructie van de woning. Hierdoor hoeft geen ‘base isolation’ in de fundering meer aangebracht te worden, aangezien de constructie van onze woningen in de gehele regio aan de vigerende Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) voor aardbevingsbestendig bouwen voldoet. De woningen worden seriematig in onze fabrieken in Eemshaven, Montfoort en Hulst gebouwd. Dit heeft enorme voordelen. Zo zijn we niet of nauwelijks afhankelijk van het weer. Daardoor kunnen we efficiënter en sneller bouwen. Jan Snel realiseerde in de provincie Groningen al meer dan 400 aardbevingsbestendige woningen.Een van onze specialisten spreken? Neem contact op met een huisvestingsadviseur

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Bel ons dan of vul het contactformulier in. We nemen direct contact met u op.