Zorg

Uw zorghuisvesting:
gegarandeerd de hoogste medische kwaliteit

Flexibiliteit, snelheid en minimale overlast zijn cruciaal voor de bouw van medische huisvesting. Door modulair te bouwen kan de capaciteit van medisch vastgoed eenvoudig worden opgeschaald of geherstructureerd. Daarnaast kan er tijdens een renovatie, aan- of nieuwbouw gewoon doorgewerkt worden en realiseren we een tijdswinst van 30-50%. Van verzorgingstehuis tot hybride operatiekamer; Jan Snel en Medexs bieden de oplossing!


Slimmer, sneller en schoner bouwen, ook in de medische sector.

Jan Snel en Medexs realiseren modulaire huisvesting voor de medische sector. Onze efficiënte manier van bouwen levert voordelen op in doorlooptijd, kwaliteit en duurzaamheid. Al onze medische huisvesting voldoet aan de Nederlandse normen en richtlijnen.

Jan Snel is al ruim zestig jaar een rotsvaste partner als het gaat om modulaire huisvestingsoplossingen van de hoogste kwaliteit. Ook op het gebied van zorgvastgoed is Jan Snel al jaren actief, maar toen de vraag naar een totaaloplossing voor de bouw van medisch specialistische ruimtes groter werd, is de samenwerking met Medexs ontstaan. Medexs is een medisch interieurbouwer en gespecialiseerd in het ontwerpen en inrichten van medisch specialistische ruimtes zoals operatiekamster, cleanrooms, IC’s en laboratoria. Met de kennis die Jan Snel daardoor in huis heeft gehaald, kunnen wij als geen ander permanente en tijdelijke oplossingen bieden om de capaciteit van een medical building op te schalen, te herstructureren of complete nieuwbouw te realiseren.

Meer over Jan Snel

Modulair bouwen is een bouwtechniek waarbij grote delen van de huisvesting in de fabriek worden vervaardigd. Het gaat om complete modules die we op de bouwplaats monteren tot één gebouw en daar voorzien van leidingwerk, elektra en alles wat er bij dat specifieke gebouw komt kijken.

Voor de medische sector biedt deze manier van bouwen grote voordelen. Medische ruimtes en de bijbehorende techniek worden in deze sector namelijk na relatief korte tijd afgeschreven en vervangen of gerenoveerd. Door modulair te bouwen kan de capaciteit van medisch vastgoed eenvoudig worden opgeschaald of geherstructureerd. Die flexibiliteit is een must voor de bouw binnen de medische sector. Door te kiezen voor modulaire bouw kan er tijdens een renovatie, aan- of nieuwbouw gewoon doorgewerkt worden. Het is voor Jan Snel namelijk mogelijk om bijvoorbeeld een vervangende afdeling tegen of zelfs op het ziekenhuis te laten plaatsen. Hierdoor blijft de overlast voor de rest van het ziekenhuis tot een minimum beperkt. Wel de voordelen van een nieuwe afdeling, maar met minimale overlast van het bouwproces. Daarnaast verhoogt Jan Snel door modulair te bouwen de kwaliteit van de bouw en is tegelijkertijd in staat een tijdswinst van 30-50% te behalen.

Meer over het modulaire bouwproces

Circulair bouwen betekent dat alle producten, materialen en grondstoffen telkens kunnen worden hergebruikt. Hierdoor blijft hun waarde zo veel mogelijk behouden. Dit noemen we de gesloten kringloop. Bij het gebruik van materialen wordt niet alleen naar herbestemming en hergebruik gekeken, maar ook naar de afkomst. We maken inzichtelijk wat de milieu-impact van een product is, van de wieg tot het graf. Jan Snel heeft de ambitie uitgesproken om binnen enkele jaren volledig circulair te produceren en te bouwen. En daarmee zijn we goed op weg: door onze modulaire bouwmethode zijn we in staat de CO2-uitstoot per project te halveren!

Meer over circulair bouwen

Een van onze specialisten spreken? Neem contact op met een huisvestingsadviseur

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Bel ons dan of vul het contactformulier in. We nemen direct contact met u op.