CFO Richard Brinkman bij BNR Zakendoen

CFO Richard Brinkman bij BNR Zakendoen

11 jan 2021 | Nieuwsbericht

Richard Brinkman, CFO bij Jan Snel, was donderdag 7 januari te gast in de radiouitzending van BNR Zakendoen om te praten over de overname van Jan Snel door Daiwa House Group. ‘Wij willen doorgroeien’, zegt Brinkman.

Marktleider ontmoet wereldmarktleider

Jan Snel is marktleider in de modulaire bouw en heeft een jaaromzet van om en nabij de 200 miljoen omzet per jaar. Dat de bouwer in handen is gekomen van de Japanse wereldmarktleider in modulair bouwen is een toevalstreffer. De Japanners toerden rond in Nederland, Brinkman gaf een presentatie van een kwartier. Op de vraag van Daiwa hoe het vaste voet in Europa kon krijgen, antwoordde Brinkman ‘dat ze dan het beste Jan Snel konden kopen’.

Synergie

En de rest is geschiedenis. Beide partijen zien immers synergievoordelen in de overname. ‘Wij hebben veel aan hun op het gebied van industrialisatie, we hebben daar ook slagen in gemaakt, maar denken daar nog wat te kunnen leren. Op gebied van energie en materiaalgebruik zijn ze heel groot en hebben veel R&D. Dat kunnen wij in Europa inzetten’, zegt Brinkman.

Jan Snel was eigendom van private equitybedrijf Parcom en Harry van Zandwijk, in de nieuwe constructie gaat 80 procent van de aandelen naar Japan en blijft 20 procent bij de familie Van Zandwijk. De algemeen directeur zit dan ook bij de deal inbegrepen.

Volgens Brinkman stelt de deal Jan Snel in staat om de groei-ambities te vervullen: ‘Wij willen zelf doorgroeien, Daiwa wil in Europa ook een miljardenbedrijf worden. Wij zijn het platform en moeten dat voor de modulaire bouw in Europa gaan realiseren. Zij zullen hun kennis en financiële middelen ter beschikking stellen.’

Luister hier het volledige interview terug.

Persoonlijk contact met onze specialist?

Lars van Zandwijk