Jan Snel ontwikkelt 30 tijdelijke woningen in Ten Post (Groningen)

19 jun 2019 | Nieuwsberichten

Jan Snel heeft in vier maanden tijd 30 woningen ontwikkeld in Ten Post, Groningen, voor mensen die vanwege aardbevingsschade hun eigen woning moeten verlaten. Het project bestaat uit 6 gelijkvloerse gezinswoningen en 24 gezinswoningen met kap.

De woningen zijn ontwikkeld binnen het woning-programma van jan Snel en in opdracht van Centrum Veilig Wonen. Ze zij aan bedoeld voor de opvang van mensen in dit aardbevingsgevoelige gebied, wiens eigen woning bevingsbestendig wordt gemaakt of wordt gesloopt en nieuw gebouwd. In slechts 4 maanden tijd heeft Jan Snel 30 tijdelijke woningen gebouwd. De woningen worden opgeleverd met ingerichte keuken, meubels en badkamer.

De productie van de bouwdelen gebeurde op de nabijgelegen Jan Snel productielocatie in Eemshaven. Daarna zijn de onderdelen op de locatie geassembleerd. De woningen doen kwalitatief niet onder voor permanente bouw. De afwerking is extreem hoog en het gevelbeeld is erg vernieuwend. De woningen worden in principe voor 7,5 jaar afgenomen, maar zijn constructief conform permanente regelgeving gebouwd. Dat is een unicum in Nederland.

De woningen zijn goed demontabel en dus herbruikbaar en voorzien van moderne duurzame installaties, zoals infraroodpanelen en een zonneboiler.