Jan Snel plaatst binnen twee dagen een schoolgebouw voor de Margrietschool

Jan Snel plaatst binnen twee dagen een schoolgebouw voor de Margrietschool

05 dec 2019 | Nieuwsbericht

In een razendsnel tempo plaatste Jan Snel voor de Margrietschool in Woerden 50 units. Wegens herstel werkzaamheden aan het dak moest de school voor de ruim tweehonderd kinderen en leerkrachten van groep 1, 2, 3 en 4 op zoek naar tijdelijke huisvesting. De overplaatsing moest voordat de winter begint voldaan zijn. Jan Snel schoot de Margrietschool te hulp.

Twee weken geleden is Jan Snel begonnen met het grondwerk, zodat vorige week de units al geplaatst konden worden. In slechts twee dagen is het gebouw in elkaar gezet. De eerste dag is de begane grond neergezet en de tweede dag is de 1e verdieping er al op geplaatst. De rest van de week zijn de afwerkingen aan het gebouw afgerond, zodat vandaag het gebouw kan worden opgeleverd. De afwerkingen bestonden uit het aansluiten op het water, riool en elektra. Daarnaast is het gebouw nog voorzien van een data-installatie en een brandmeldinstallatie- en inbraakinstallatiesysteem. Daarmee is het pand klaar voor gebruik.

Door het modulaire bouwsysteem van Jan Snel worden de units geheel geprepareerd aangevoerd op locatie, waardoor hier slechts de onderdelen gekoppeld en afgewerkt hoeven te worden. Hierdoor kan in een extreem korte tijd een gebouw geplaatst worden. Dit project is daar met haar korte voorbereidings- en bouwtijd een prachtig voorbeeld van. Maar niet alleen de snelheid kan als fijne eigenschappen van modulair bouwen worden benoemd. Door modulair te bouwen ontstaat er de mogelijkheid om een gebouw na de gebruiksfase weer een andere functie en bestemming te geven. Hierdoor schept Jan Snel ruimte, past deze aan en geeft zij deze na gebruik weer terug. Hiermee spelen wij in op onze ambitie om 100% circulair te ondernemen.

De school zal ongeveer een jaar blijven staan. In deze tijd kan de Margrietschool haar dak herstellen.

Persoonlijk contact met onze specialist?

Mark Laferte