Leerpark: unieke samenwerking leidt tot betaalbare woningen voor jongeren in Dordrecht

28 sep 2021 | Nieuwsberichten

Gisteren hebben Peter Heijkoop (gemeente Dordrecht) en Richard Brinkman (Jan Snel / Daiwa House Modular Europe) de contracten ondertekend voor de ontwikkeling en realisatie van 333 woningen op Leerpark.

Zoals in veel gemeenten in Nederland kampt ook Dordrecht met een tekort aan betaalbare woningen voor studenten en starters. Om deze doelgroep snel een oplossing te bieden, hebben de gemeente en Leerpark BV (een onderneming van Jan Snel / Daiwa House Modular Europe) de handen ineen geslagen, samen met de lokale woningcorporatie Trivire en sociaal maatschappelijk beheerder De Huischmeesters.

Een voorbeeld in hoe FlexWonen daadwerkelijk van de grond kan komen. Op het kavel 2F bleek het lastig om een regulier woningproject te ontwikkelen. Daarom leek dit een uitgelezen kans om deze 333 wooneenheden middels een tijdelijke omgevingsvergunning voor de periode van 15 jaar te realiseren. Het ontwerp van RoosRos Architecten kenmerkt zich door een inclusief karakter met diverse gemeenschappelijke voorzieningen. Daarnaast biedt het complex ook een woningaanbod voor jongeren met een hulpvraag. Door de mix van verschillende jongeren en het voorzien in de juiste begeleiding, zal een ieder hier zich thuis gaan voelen. In de tweede helft van 2022 zal het complex in gebruik worden genomen.