Opening Q Beach – Badhoevedorp

Opening Q Beach – Badhoevedorp

14 nov 2019 | Nieuwsbericht

Aanstaande zaterdag 16 november opent Q Beach haar deuren. De nieuwe horecagelegenheid, gelegen in Badhoevedorp, maakt onderdeel uit van het pand van Bohemen, Concepts & Quality Development. Het pand is middels het modulaire bouwsysteem van Jan Snel opgebouwd.

In Badhoevedorp en omgeving zijn grote gebiedsontwikkelingen gaande. Hierbij worden onder andere nieuwe woningen gebouwd. Om de woningen te verkopen en mensen te voorzien van informatie diende er een informatiecentrum te worden neergezet. Daarvoor gaf Bohemen opdracht aan Jan Snel. Het pand is opgebouwd uit twee bouwlagen, waarvan de onderste laag de nieuwe horecagelegenheid betreft. Het pand is omgeven met een gevel van houten rabatdelen. Hierdoor wordt het pand mooi opgenomen in haar omgeving, waardoor het natuurschoon behouden wordt. Niet alleen valt er eindeloos te variëren met de buitenzijde van de units, ook kan de binnenkant van de units naar eigen wens worden bekleed en ingericht. Zo is bij dit project, net als bij de buitenzijde, gekozen om de binnenzijde van de unit te bekleden met hout. Deze keuze heeft als doel de horecagelegenheid haar beach look and feel mee te geven. Ondanks dat het pand midden in een dorp staat, ver weg van het water, waant men zich tijdens een bezoekje toch aan het strand.

Naast de hoge realisatiesnelheid, het hoge aanpassingsvermogen en de efficiëntie voor de opdrachtgever biedt de modulaire bouwmethode ook mogelijkheden om flexibel in te zetten. De units zijn na gebruik eenvoudig te demonteren, waardoor ze op een andere locatie kunnen worden hergebruikt. Hierdoor voegt de werkwijze van Jan Snel niet alleen waarde toe aan het project, maar ook zet Jan Snel daarmee de stap naar circulair bouwen.

Tijdens de feestelijke opening aanstaande zaterdag 16 november zal de commissaris van de koning Q Beach officieel openen. Daarnaast zal er een nieuw soort bier worden geïntroduceerd, die middels een helikopter zal worden aangevlogen op locatie. Al met al belooft het een spectaculair en bovenal gezellig spektakel worden.

Persoonlijk contact met onze specialist?

Hans van der Neut