Van schoolgebouw naar een hoogwaardig laboratorium in slechts enkele weken

Van schoolgebouw naar een hoogwaardig laboratorium in slechts enkele weken

05 feb 2020 | Nieuwsbericht

Maandag 3 februari is het tijdelijke laboratorium Chemie van Eurofins NSC Netherlands B.V. in Heerenveen geopend. Een mooi project waarin de snelheid en flexibiliteit van Jan Snel duidelijk naar voren komen. Ook het hergebruik van een oud schoolgebouw als hoogwaardig laboratorium sluit goed aan bij de circulaire ambities van Jan Snel.

2 maanden geleden is Eurofins NSC Netherlands B.V. met spoed op zoek gegaan naar een tijdelijke oplossing voor een hoogwaardig laboratorium. Met meer dan 700 medewerkers en 13 kenniscentra & laboratoria levert Eurofins Food, Feed, Water Benelux een belangrijke bijdrage aan de borging van voedsel- en waterveiligheid. Hoogwaardige laboratoria zijn daarbij van groot belang.

Het bedrijf kwam al snel terecht bij Jan Snel. Binnen 3 werkdagen waren de complete contractstukken rond en getekend. Daarmee kon de realisatie van het gebouw dezelfde week nog van start. Door onze snelle manier van schakelen is Jan Snel in staat om in spelen op noodsituaties als deze en kon het project in enkele weken opgeleverd worden. Een mooi voorbeeld van een snelle realisatie, die in de traditionele bouwwereld ondenkbaar is. Dit brengt veel voordelen met zich mee wanneer een snelle oplossing noodzakelijk is.

Voor de bouw van het laboratorium is gekozen om een voormalig schoolgebouw her te gebruiken. Dit laat ook de kracht zien van de modulaire bouwwijze van Jan Snel. Door K4000-units te hergebruiken kan er ruim 50% CO2-uitstoot bespaard worden. Onze modules zijn dan ook multifunctioneel en een schoolgebouw kan relatief gemakkelijk omgebouwd worden tot bijvoorbeeld een hoogwaardig laboratorium. Uiteraard voldoet het gebouw aan alle kwaliteitseisen en biedt het ook voor de gebruiker het hoogst mogelijk comfort.

Deze flexibiliteit en circulaire manier van denken bij Jan Snel maakt modulaire bouw toekomstbestendig. Want uiteraard kan dit hoogwaardige laboratorium vervolgens weer worden omgebouwd voor een andere gebruikersfunctie. Jan Snel kan met circulair bouwen dus snel, deskundig en flexibel inspelen op de wens van de klant.

Voor de algemene ruimtes heeft Jan Snel een cheque ter beschikking gesteld van 750,- om zo Eurofins alvast op weg te helpen met de inrichting.

Persoonlijk contact met onze specialist?

Mark Laferte