Verplaatsing en uitbreiding tijdelijke school ‘’Het Schoter College’’

Verplaatsing en uitbreiding tijdelijke school ‘Het Schoter College’

01 aug 2019 | Nieuwsbericht

In opdracht van Dunamare Onderwijsgroep in Haarlem heeft Jan Snel het tijdelijke schoolpand van ‘’Het Schoter College’’ uitgebreid en verplaatst. Het tijdelijke schoolpand werd twee jaar geleden in twee fasen geplaatst. Het eerste deel van de school werd in 2017 gebouwd in 2018 werd in vier weken het tweede deel van het gebouw eraan toegevoegd. Opnieuw gaat het college uitbreiden en wegens ruimte gebrek moet de school verplaatst worden naar een andere locatie.

Het modulaire bouwsysteem van Jan Snel heeft het voordeel dat het makkelijk demonteerbaar is. Hierdoor is verplaatsing eenvoudig en razendsnel te realiseren. Een opdrachtgever als Dunamare Onderwijsgroep zit zodoende nooit vast aan één locatie en ook is een huisvesting meerdere malen herbruikbaar. Dit speelt één op één in op de ambitie van Jan Snel om 100% circulair te ondernemen.

Het gebouw is vervaardigd van K3000 eenheden. Dit type unit staat bekend om haar hoge afwerkingsniveau en betonvloeren. In de betonvloeren is een isolatiepakket aangebracht ten behoeve van de thermische isolatie. Het pand is opgebouwd in 2 bouwlagen, met een bruto vloeroppervlakte van 1468 m2, bestaat uit 2 centrale ruimtes, inclusief gaderobe, 14 klaslokalen, 8 spreek- en kantoorruimtes en 4 sanitaire voorzieningen. Het sanitair bevat zowel closet- als urinoircombinaties en is voorzien van wastafelcombinaties, inclusief spiegels. De warmte in het pand wordt geregeld door een gasgestookte cv installatie met ketel en radiatoren. Daarnaast is het plafond voorzien van geluid reducerende plafondstroken, waardoor lokalen minimaal last van elkaar ondervinden.  Tot slot zijn als veiligheidsmaatregelen onder andere antislip profiel op de trappen aan gebracht en zijn er brandbestendige deuren geplaatst.

Het pand zal gedurende drie jaar op locatie blijven staan, waarna het weer een nieuwe bestemming krijgt. Want bij Jan Snel geloven wij in een zero-wast-productie.

Persoonlijk contact met onze specialist?

Mark Laferte