Een weerbestendig pand op de Maasvlakte voor STAR Container Services

Een weerbestendig pand op de Maasvlakte voor STAR Container Services

03 jul 2024 | Nieuwsbericht

Recentelijk mochten wij een project voor STAR Container Services (onderdeel van Maersk) opleveren. STAR is een empty container depot waar lege (koel)containers worden opgeslagen, getest en gerepareerd. Dit project bevindt zich dan ook op de iconische Rotterdamse Maasvlakte. Hier zal ons modulaire bouwwerk binnenkort een nieuwe thuisbasis vormen voor de activiteiten van Star Container Services. Roel Nieuwenhuizen, Project Manager bij Star Container Services, deelt zijn inzichten over de realisatie van het project. 

Uitbreiding van het terrein en de perfecte locatie

Op het terrein van STAR Container Services staan momenteel lege containers opgeslagen, klaar om opgehaald en elders gevuld te worden. Naast deze opslag, zijn er ook werkplaatsen te vinden waar onderhoud en testwerkzaamheden aan de containers plaatsvindt. Roel legt uit dat het terrein momenteel wordt uitgebreid en dat er een logische plek moest worden gevonden voor een nieuw kantoor. “Eerst was er nog gekeken of we het pand dat op ons huidige terrein stond konden verplaatsen,” vertelt Roel. “Maar we moesten ook meer ruimte hebben, dus vroegen we de partij waarvan we het oude pand huurden of we naast het verplaatsen ook konden uitbreiden.” 

De complexe logistiek en de behoefte aan meer ruimte zorgden uiteindelijk voor de beslissing om een nieuw pand te bouwen. “Wat er met het huidige pand gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk,” voegt Roel toe, waarbij hij aangeeft dat het terrein waar het huidige pand op staat onderdeel wordt van de uitbreiding van de naastgelegen terminal. 

Kiezen voor Jan Snel

Voor de uitbreiding werd een aanvraag neergelegd bij drie grote spelers in de modulaire bouw. Jan Snel is hierbij de gekozen partij geworden. “Jan Snel gaf aan snel te kunnen schakelen,” aldus Roel. Dit was een doorslaggevende factor, vooral omdat andere partijen krap zaten in tijd en ruimte. “Wij wilden ook kopen, dus zo viel één van de partijen sowieso al af.” 

Het proces van realisatie verliep soepel en efficiënt. Na wat heen-en-weer met de tekeningen werd de opzet bepaald en de samenwerking met Jan Snel bleek uitstekend te werken. “Het was snel schakelen en jullie flexibiliteit is ook heel fijn,” zegt Roel tevreden. Hoewel ze vanaf april in het nieuwe pand hadden kunnen trekken, moesten er aan hun kant nog wat zaken geregeld worden. Begin juni (het moment van interview was eind mei) staat de verhuizing gepland. 

Duurzame en weerbestendige oplossingen

Een belangrijk aspect van het project was het aanpassen van de units aan de zware omstandigheden van het havengebied. “Je hebt heel snel corrosie hier,” legt Roel uit. Daarom is er gekeken de corrosiebestendigheid van de gekozen materialen om het pand beter bestand te maken tegen het zoute zeewater. Daarnaast moest er rekening gehouden worden met de sterke wind op het open terrein. Dankzij deze bewuste keuzes staat er nu een stevig en duurzaam gebouw dat tegen de weersinvloeden bestand is. 

Prettige samenwerking en toekomstplannen

Roel is zeer te spreken over de samenwerking met Jan Snel. “Al met al was het gewoon heel prettig schakelen,” vertelt hij. Recentelijk bleek dat het gebouw een stukje verplaatst moest worden en binnen enkele dagen was er iemand van Jan Snel ter plaatse om de correctie te regelen. “Dat oppakken van dergelijke kwesties en de flexibiliteit die Jan Snel ons biedt, maakt ons een tevreden klant,” zegt Roel. Dat ook wel het gemak van modulaire bouw, wat zo’n verplaatsing gelukkig vrij makkelijk mogelijk maak. 

Met het nieuwe modulaire pand is STAR Container Services klaar voor de toekomst. “Voor nu is dit een beetje hoe het blijft,” geeft Roel aan. Bij Jan Snel kijken we met een goed gevoel naar de opgeleverde projecten voor STAR Container Services en blijven we toegewijd om flexibele, duurzame en efficiënte huisvestingsoplossingen te bieden aan al onze klanten. 

Het succesverhaal van STAR Container Services op de Maasvlakte is een voorbeeld van hoe modulaire bouw niet alleen snel en efficiënt kan zijn, maar ook perfect kan inspelen op specifieke klantbehoeften en uitdagende omstandigheden. Samen bouwen we aan passende huisvestingoplossingen, één unit tegelijk! 

Benieuwd naar onze oplossingen voor huisvesting in de industriële sector?

Jeroen Verkleij