Gezondheidscentrum Amstelring

portfolio

Gezondheidscentrum Amstelring

Achtergrond

In Amsterdam en de regio Amstelland De Meerlanden is gezondheidscentrum Amstelring actief met verzorgingshuizen, verpleeghuizen, groepswoningen en wijkverpleging. Wegens een verbouwing moet er snel een oplossing komen om bewoners van 32 kamers uit een van de verzorgingstehuizen te herbergen.

Uitdaging

Het project staat onder flinke tijdsdruk, omdat de aanstaande verbouwing van het bestaande pand op stapel staat. Bovendien moet er in de bouw worden meegenomen dat achteraf een tweede woonlaag mogelijk moet zijn, en worden er specifieke eisen gesteld aan het comfort – zoals rolstoel- en rollatorvriendelijkheid.

Oplossing

In opdracht van de Amstelring Zorggroep heeft Jan Snel Medical Buildings een prachtig complex ontwikkeld, met alle vereisten voor een verzorgingshuis. Het complex bestaat uit 32 zorgkamers, inclusief badkamers voor minder validen. In totaal is er ca. 2.100 m2 aan woon- en recreatieruimten voor ouderen in Hoofddorp gebouwd, in slechts 11 weken tijd. De gehele huisvesting is gelukt binnen de afgesproken planning en budget.

Voordeel

De huisvesting werd volledig voorbereid op een tweede bouwlaag, zodat, wanneer nodig, de huisvesting gemakkelijk uitgebreid kan worden. Er is hierbij onder andere rekening gehouden met de fundering, liftsystemen en de brandwerende eisen. Maar ook het tegenovergestelde is mogelijk: wanneer het complex niet meer nodig is, kunnen de woningen elders weer opnieuw ingezet worden.

 • Duur

  11 weken

 • Grootte

  ca. 2.100 m2

 • Type

  Medische sector, verzorgingstehuis

 • Opdrachtgever

  Amstelring Zorgroep

 • Gebruiker

  Ouderen

De gang van gezondheidscentrum Amstelring
Gezondheidscentrum modulair gebouw van buiten
Gezondheidscentrum Amstelring van binnen
Modulair gebouw Gezondheiscentrum Amstelring

portfolio

Neem contact met ons op

Ik ga akkoord met het privacystatement