Hanze Hogeschool

Hanze Hogeschool

De Hanzehogeschool Groningen is de oudste multisectoriële hogeschool van Nederland en de grootste hogeschool in het Noorden.

Onderwijs

De Hanzehogeschool Groningen is de oudste multisectoriële hogeschool van Nederland en de grootste hogeschool in het Noorden.

De uitdaging bij Hanze Hogeschool

Omdat de hogeschool zodanig grote renovatieplannen had, werd er een aanbesteding uitgeschreven voor passende tijdelijk huisvesting. Het nieuwe gebouw moest er niet alleen voor zorgen dat er les kon worden gegeven ten tijde van renovatie, maar er moesten ook extra kantoorruimtes t.b.v. de administratie kunnen worden gehuisvest in een later stadium

Een multifunctioneel gebouw als oplossing

Voor het begin van het nieuwe schooljaar werd er in zes maanden tijd een multifunctioneel gebouw geplaatst met de gedachte dat het dit jaar voor een groot deel kan worden gebruikt voor onderwijs, en later voor administratieve doeleinden. De productie vond plaatst in de destijds recent geopende hal in Eemshaven, waardoor er extra snel kon worden geschakel.

Financieel voordeel voor de opdrachtgever

De gevel van het gebouw is uitgevoerd in de verzochte oranje kleur. Vanwege de slechte grondslag, waarbij de draagkrachtige laag te diep lag voor een fundering op staal, moesten er palen worden geslagen voor de fundering. Dankzij uitvoerig pas- en meetwerk, en hulp van constructeurs en grondmechanici, is de uiteindelijke fundering – dankzij speciaal gemaakte betonnen funderingspalen – op staal gevestigd. Dit gaf een groot financieel voordeel voor de opdrachtgever.

Groningen

6 maanden

Grootte

4.100 m2

Type

Onderwijs

Opdrachtgever

Hanzehogeschool Groningen

Gebruiker

Hanzehogeschool Groningen

Persoonlijk contact met onze specialist?

Bob Benard
Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.