Bouwstart voor 106 moderne studentappartementen in het centrum van Essen

Bouwstart voor 106 moderne studentappartementen in het centrum van Essen

28 november 2019 |

In de Friedrich-Ebert-Straße 71 is een paar weken geleden een van de lelijkste gebouwen in het centrum van Essen gesloopt. Nu ook de bouwvergunning is verleend, zal de Essense burgemeester Thomas Kufen de speciale civieltechnische uitrusting voor de officiële start van de bouw van de wooneenheden op woensdag 11 december in gang zetten door de eerste boorpaal voor de nieuwe fundering van de 106 moderne studentenappartementen te plaatsen.

Met de komst van deze nieuwe gebouwen wordt de Universitaire wijk gesloten. De duurzaam, modulair gebouwde appartementen worden dankzij de modulaire bouwwijze midden 2020 opgeleverd. Daarmee wordt het schaarse studentenhuisvesting in Essen aanzienlijk vergroot. De studentappartementen staan in de directe omgeving van de Universiteit Duisberg-Essen en het centrum van Essen.

In hun tijdelijke huis vinden de studenten compleet ingerichte appartementen van elk 20 vierkante meter. Daartoe behoren de keuken, slaapruimte en complete badkamer. Ook een snel glasvezelnetwerk met 1Gbit/s is standaard. Naast een gezamenlijke wasruimte heeft het gebouw een ruime en veilige fietsenstalling, waardoor de individuele mobiliteit in het stedelijke gebied gegarandeerd wordt.

Voor vele Essenaren is het concept van de modulaire bouwonderneming Jan Snel nog grotendeels onbekend. In de Benelux-landen is Jan Snel daarentegen met het concept al marktleider. In de 19 eigen werkhallen worden gestandaardiseerde huisvestingsmodules voor de woon-, zorg-, bedrijfs-, onderwijs- en industriële sector vervaardigd en met de 45 eigen trasportwagens naar alle bouwplaatsen getransporteerd. ‘’Hier wordt dichtbij het centrum, groen, milieubewust en energie-efficiënt gebouwd. Het project concentreert zich op flexibiliteit en circulariteit, waardoor deze modulaire gebouwen een duurzame en milieubewuste oplossing wordt.’’ Aldus Olaf Bade, Manager Duitsland bij Jan Snel Group BV. ‘’Door deze bouwwijze kunnen de gebouwen ten alle tijde aangepast worden op andere wensen en omstandigheden. 90 procent van alle huisvestingen en installaties zijn herbruikbaar. Daarnaast bouwen wij naar Duitse bouwstandaarden en zetten wij nog een stap verder als het gaat om duurzaamheid. Wij zijn enthousiast over het bouwproject. Hiermee kunnen wij laten zien wat de modulaire bouw voor Essen betekenen kan.’’