Professor TU Delft duidt Japanse overname Jan Snel: ‘Verandering weegt zwaarder dan traditioneel bouwen’

Professor TU Delft duidt Japanse overname Jan Snel: ‘Verandering weegt zwaarder dan traditioneel bouwen’

22 dec 2020 | Nieuwsbericht

Als gevolg van de recente overname van Jan Snel door Daiwa House Group interviewde Nouska du Saar van Cobouw een hoogleraar Urban Development Management van de TU Delft.

Met de recente overname van Jan Snel door Daiwa House Group heeft het Japanse industriële bouwmodel voor modulaire woningen voet aan de grond gekregen in Nederland en Europa. Modulair bouwen is niet weg te denken in Japan, maar hoe vertaalt het zich naar Nederland? Ellen van Bueren, hoogleraar Urban Development Management bij de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft duidt de overname en de te verwachten impact op de Nederlandse bouw.

“Industrieel bouwen zit in Nederland een beetje in het verdomhoekje,” stelt Ellen van Bueren, hoogleraar Urban Development Management bij de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Bij tijdelijke bouw denken mensen aan noodgebouwen, containers en weinig creativiteit. “Maar wat we in Japan zien, is dat het volwaardige woningen oplevert met veel voordelen en snelheid om in de behoefte te voorzien.”

Benieuwd naar het complete interview? U leest het hier (let op: exclusief voor Cobouw-abonnees).

Persoonlijk contact met onze specialist?

Lars van Zandwijk