Jan Snel ontvangt gouden bouwsteen voor Safety Unit

Jan Snel ontvangt gouden bouwsteen voor Safety Unit

27 mrt 2019 | Nieuwsbericht

Jan Snel ontvangt de gouden bouwsteen voor de Safety Unit. De Safety Unit is een uniek concept dat gebruikt wordt voor veiligheidsinstructies en draagt bij aan een hoger veiligheidsbewustzijn. Dit unieke concept wordt nu beloond.

Jan Snel heeft voor projecten de Safety Unit ontwikkeld. In de Safety Unit zijn praktijksituaties nagebootst die de hoogste risico’s vormen op de bouwplaats. Zo staan er bijvoorbeeld poppen met veiligheidskleding aan waarin men fouten of veiligheidsrisico’s dient te ontdekken. Bij de praktijksituaties zijn een aantal veiligheidscodes opgesteld om zo bij alle medewerkers (zowel eigen als van derden) bewustheid rondom veilig te vergroten op onze bouwplaats. Medewerkers krijgen eerst een presentatie met de veiligheidsinstructies en moeten vervolgens een aantal praktijkopdrachten uitvoeren.

De Safety Unit is voor de eerste keer geplaatst bij een bouwproject van tijdelijke woningen in Groningen. Het concept bleek erg goed te werken en leverde veel positieve reacties op. Voor de extra stap die Jan Snel zet voor de veiligheid op de bouwplaats heeft Jan Snel nu van Centrum Veilig Wonen de Gouden Bouwsteen ontvangen. Janneke Klement van het bouwkundig versterken team van NAM: “Het is een heel goede manier om het veiligheidsbewustzijn bij de medewerkers te verhogen. Dit soort initiatieven draagt zeker bij aan het doel dat iedereen dag in dag uit weer veilig en gezond thuis komt.”

De Safety Unit past binnen het veiligheidsprogramma van Jan Snel. Jan Snel staat namelijk voor Samen Veilig. Dit betekent voor medewerkers hun eigen veiligheid, maar ook de veiligheid van anderen in de gaten houden. Want veiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Persoonlijk contact met onze specialist?

Lars van Zandwijk