Geldmaat kiest Jan Snel als nieuwe leverancier voor geldkiosk

Geldmaat kiest Jan Snel als nieuwe leverancier voor geldkiosk

18 feb 2020 | Nieuwsbericht

Jan Snel gaat aan de slag als producent van de nieuwe geldkiosken van Geldmaat. De geldautomaten van Geldmaat zijn herkenbaar aan de opvallende gele kleur en maken het opnemen en storten van contant geld eenvoudig. De flexibele units van Jan Snel bieden een ideale oplossing voor op zichzelf staande geldautomaten.

ABN AMRO, ING en Rabobank introduceerden in 2019 een nieuw, uniform bankonafhankelijk geldautomatenmerk: Geldmaat. Het doel van de samenwerking tussen de banken en Geldmaat is om contant geld beschikbaar, bereikbaar, betaalbaar en veilig te houden.  De automaten van de banken verdwijnen stapsgewijs uit het straatbeeld, de herkenbare gele geldmaat komt ervoor in de plaats. Naast geldautomaten in de muur bij winkels, restaurants en in andere panden, draagt de organisatie ook zorg voor flexibel te plaatsen geldkiosken.

Flexibele geldkiosk biedt veilige oplossing
De geldkiosk is een geschikt alternatief voor automaten in de muur en biedt een veilig antwoord op de vraag naar contant geld. De geldkiosk is een unit met daarin een of meerdere geldautomaten. Door het flexibele karakter kunnen de kiosken eenvoudig worden geplaatst op openbare locaties, waar de sociale controle groot is en er voldoende cameratoezicht is. De speciaal ontwikkelde units van Jan Snel zijn bijvoorbeeld erg geschikt voor plaatsing bij winkelcentra of dorpspleinen. Er kan gekozen worden voor boxen van 3 bij 3 of 3 bij 6 meter, afhankelijk van de behoefte aan contant geld.

Ruime ervaring met speciaal ontwikkelde units
Jan Snel heeft veiligheid hoog in het vaandel. De modulair bouwer heeft dan ook ruime ervaring met de ontwikkeling van speciale units. Het bouwbedrijf ontwikkelde al explosievrije units voor de petrochemische industrie en deed in het bankwezen eerder al ervaring op met de productie van meer dan 200 geldautomaten. Hierdoor heeft Jan Snel goede contacten met leveranciers en heeft de bouwer het hele proces inzichtelijk. Het bouwbedrijf kan de geldboxen niet alleen produceren, maar levert ook ondersteuning bij het aanvragen van vergunningen. Zodra bij Geldmaat een aanvraag voor een geldkiosk binnenkomt, komt Jan Snel in actie. De duidelijke procedure en ervaring was voor Geldmaat reden om te kiezen voor Jan Snel als leverancier.

Michael Blom, hoofd productvoorbereiding en Lars van Zandwijk, hoofd binnendienst bij Jan Snel, zijn trots op de opdracht: “Het leveren van geldautomaten is geen alledaags project, en toch kom je ze overal tegen. Het is bijzonder om te zien dat een van de meest zekere partijen van Nederland, namelijk de bank, achter je staat. Wij zijn erg blij met het vertrouwen dat Geldmaat in ons heeft en kijken ernaar uit de productie te starten!”

Persoonlijk contact met onze specialist?

Jeroen Verkleij