Onderdak Oekraïense vluchtelingen, Alphen aan den Rijn

Onderdak Oekraïense vluchtelingen in Alphen aan den Rijn

Een tijdelijk thuis voor onderdak Oekraïense vluchtelingen in Alphen aan den Rijn. Voor de gemeente realiseerden wij twaalf driekamerunits om verschillende type gezinnen een thuis te bieden. Lees hieronder meer over dit project.

Overheid

Voor gemeente Alphen aan den Rijn heeft Jan Snel twaalf driekamerunits kunnen opleveren die een tijdelijk onderdak bieden voor 48 Oekraïners. In deze woning hebben de bewoners een eigen woonruimte met keuken en badkamer. Een fijne stap, want bij deze locatie is ervoor gekozen om onder andere gezinnen onder te brengen. De gemeente wil namelijk niet zozeer voor simpelweg huisvesting van de bewoners zorgen, maar een echt thuis kunnen bieden voor de vluchtelingen. 

Er zitten twee gezinnen met kinderen van 12 jaar en ouder en voor de rest zijn het samenstellingen van twee personen. Denk dan aan zussen die samen gevlucht zijn, een ouder echtpaar of een (getrouwd) stel. De Oekraïense vluchtelingen op deze locatie kunnen voor langere tijd in deze tijdelijke woningen hun toevlucht zoeken. De woningen zijn, ondanks hun tijdelijke plaatsing, van permanente kwaliteit. 

Gemeente Alphen aan den Rijn brengt verschillende Oekraïense vluchtelingen op passende plekken onder, waarbij Jan Snel voor twee van de gerealiseerde locaties mocht zorgen.

Lees hier het verhaal van Yullia, één van de bewoners van deze locatie.

Oppervlakte

567 m2

Type

K3000 modules

Opdrachtgever

Gemeente Alphen aan den Rijn

Gebruiker

Oekraïense vluchtelingen

Vragen over jouw overheidsproject?

Hans van der Neut
Blijf op de hoogte

Ontvang het laatste nieuws via onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.