Schoner bouwen

Circulariteit

Bij Jan Snel worden we gedreven door onze passie voor innovatieve bouw en onze bijdrage aan een circulaire economie. Onze modulaire bouwmethode leent zich van nature al perfect voor circulariteit, dat betekent echter niet dat we er daarmee al zijn. Jan Snel gelooft in een schone wereld zonder verspilling.

Circulariteit zit in ons DNA


We zetten vol in op het hergebruik van materialen en houden al tijdens het bouwproces rekening met de toekomst. Onze ecologische voetafdruk ligt daardoor fors lager dan in de traditionele bouw. Onze ambitie is om de komende jaren volledig circulair te produceren en te werken, om zo de productwaarde van de huisvesting te verlengen.

Om deze circulaire doelstellingen te behalen, zijn we continu op zoek naar de optimale combinatie van bouwmaterialen. We kijken naar de afkomst en het hoogwaardig hergebruiken van bestaande materialen. Zoals beton, staal en hout. Het revolutionaire platform Ecochain helpt ons om de impact van onze volledige keten inzichtelijk te krijgen. Van productie- tot gebruik- en afvalfase.

Met onze Slimmer Wonen-concepten krijgt de woningcorporatie woningen die circulair, herbruikbaar en verplaatsbaar zijn. Ze zijn zelfs tussentijds aanpasbaar; ook dat is duurzaam! Slimmer Wonen biedt dus niet alleen een uitzonderlijke kans op een aantrekkelijk rendement. Het levert ook een impactvolle bijdrage aan de noodzakelijke verduurzaming van de Nederlandse bouw- en vastgoedsector.


Een van onze specialisten spreken? Neem contact op met een huisvestingsadviseur

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Bel ons dan of vul het contactformulier in. We nemen direct contact met u op.