Centrale Sterilisatie Afdeling vanuit Nederland naar Australië

11 okt 2019 | Nieuwsberichten

Voor het Australische bedrijf In Vitro Technologies heeft Jan Snel Medical Buildings met modulaire units een Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) gebouwd. De modulaire units zijn afgelopen zondag vanaf Rotterdam vertrokken met de boot en arriveren op 18 november in Brisbane. Daarna zal de CSA bij verschillende ziekenhuizen in Australië worden ingezet.

In Vitro Technologies heeft al eerder CSA units van Jan Snel Medical Buildings in gebruik genomen. Dit bevalt zo goed dat er nu een nieuwe bij besteld is. De CSA bestaat uit 4 units met een totale oppervlakte van 94,5 vierkante meter. De modulaire units zijn van kwalitatief hoogwaardig materiaal gefabriceerd  en gebouwd volgens Australisch bouwbesluit. De CSA zal in dit geval vervolgens door In Vitro Technologies zelf van de gewenste medische apparatuur en installaties worden voorzien. Dankzij de modulaire bouwmethode die Jan Snel Medical Buildings toepast, kan Jan Snel snelheid combineren met kwaliteit.

De Centrale Sterilisatie Afdeling wordt door ziekenhuizen gebruikt voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren van besmette / gebruikte materialen.  In Vitro technologies heeft op dit moment al een mobiele Centrale Sterilisatie Afdeling van Jan Snel in gebruik en hier wordt dus nu een nieuwe aan toegevoegd.

De CSA is afgelopen zondag in de haven van Rotterdam op de boot geladen en arriveert op 18 november in Brisbane. De units hebben dan ruim 16.000 kilometer afgelegd. Een mooi voorbeeld van de internationale projecten die Jan Snel Medical Buildings kan realiseren.