Jan Snel betrekt nieuwe locatie in Bunnik na succesvolle verhuizing vanuit Montfoort

Jan Snel betrekt nieuwe locatie in Bunnik na succesvolle verhuizing vanuit Montfoort

30 okt 2023 | Nieuwsbericht

Bunnik, 30 oktober 2023Jan Snel, onderdeel van de Daiwa House Group, heeft recentelijk zijn intrek genomen in Bunnik na een soepele verhuizing vanuit Montfoort. In slechts zes maanden tijd heeft het bedrijf een geheel nieuwe productiefaciliteit, opslagterrein en kantoorruimte gerealiseerd op de nieuwe locatie.

Op de vorige locatie deelde Jan Snel het terrein en kantoor met Daiwa House Modular Europe. De verhuizing naar Bunnik biedt Jan Snel aanzienlijk meer ruimte en daarmee een versterkte focus op de kernactiviteit: het realiseren van slimme, snelle en schone huisvestingsoplossingen, van kantoorgebouwen, scholen, en sporthallen tot opvanglocaties en gezondheidscentra, voor tijdelijk of permanent gebruik. De recent gebouwde ultramoderne faciliteiten en ruime opslagmogelijkheden vormen daarnaast een stevige basis voor toekomstige groeiplannen. 

Centrale ligging, kansen voor uitbreiding
De nieuwe vestiging biedt dankzij de centrale locatie veel voordelen. Doordat het terrein vlak naast Utrecht ligt, nabij diverse snel- en uitvalswegen, is het bedrijf nog beter bereikbaar voor werknemers, klanten en partners. Dit maakt het ook gemakkelijk om modules snel van en naar het terrein te verplaatsen. De moderne eigen productiefaciliteit van ruim 7.200 m2 en het ruime opslagterrein eromheen zorgen er bovendien voor dat benodigde materialen voor elk project sneller beschikbaar zijn.

Duurzaamheid en innovatie in modulaire bouw
Het nieuwe pand van Jan Snel is gebouwd volgens het innovatieve Movix-systeem. Dit systeem voorziet modules van losse elementen, denk aan stalen kolommen, betonnen vloeren en houtskeletbouwwanden. Alles wordt apart gefabriceerd in de fabriekshallen van Jan Snel. Vervolgens wordt het op de bouwlocatie in elkaar gezet, waarna ook het dak erop wordt geplaatst. Dit zorgt voor een ruimere overspanning en verhoogde flexibiliteit. De interne wanden kunnen bovendien naadloos worden geïntegreerd, wat een fraaie twist aan het gebouw geeft. Het pand is volgens de principes van modulaire bouw ontworpen en circulair, waarbij vloeren en daken zijn vervaardigd uit hergebruikte materialen van verschillende herkomsten. Deze duurzame bouwaanpak weerspiegelt de kernwaarden van Jan Snel als bedrijf.

Lars van Zandwijk, Hoofd Commercie bij Jan Snel, benadrukt met enthousiasme het transformerende effect van deze stap: “Deze verhuizing is een gloednieuw hoofdstuk in onze bedrijfsgeschiedenis. Het benadrukt onze voortdurende focus op duurzame innovatie. Ons nieuwe hoofdkantoor in Bunnik, opgebouwd met onze geavanceerde modulaire principes, is tastbaar bewijs van onze visie op de toekomst van de bouw. De verbouwing brengt het team van Jan Snel dichter bij elkaar, waardoor we alleen maar beter en efficiënter worden in het realiseren van de meest veeleisende projecten voor onze gewaardeerde klanten.”

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Lars van Zandwijk