Jan Snel bouwt binnen vijf maanden tijd nieuw kantoorgebouw voor Medcor Pharmaceuticals

Jan Snel bouwt binnen vijf maanden tijd nieuw kantoorgebouw voor Medcor Pharmaceuticals

08 jun 2021 | Nieuwsbericht

Jan Snel heeft binnen vijf maanden tijd een vierlaags kantoorgebouw opgeleverd in opdracht van Medcor Pharmaceuticals en Trovium Projectrealisatie. Het nieuwe kantoor, gelegen aan de Artemisweg in Lelystad, is horizontaal aangesloten op het bestaande pand van Medcor.

Strakke planning

Sinds de oprichting in 2000 is Medcor Pharmaceuticals uitgegroeid tot een grote speler op het gebied van parallel geïmporteerde merkgeneesmiddelen. Een fusie met Fisher Farma resulteerde in een zoektocht naar meer ruimte om te voorzien in alle bedrijfsactiviteiten. Het bedrijf besloot in samenwerking met Trovium en Jan Snel een nieuw kantoorpand te realiseren. Allemaal terwijl de oude kantoorlocatie werd afgestoten. “Er zat een absolute deadline op het project, vanwege het samenvoegen van Fisher Farma en Medcor Pharmaceuticals”, vertelt Chris Piket, Commercieel Directeur bij Medcor Pharmaceuticals.

Hedendaags ontwerp

Voor een moderne uitstraling bestaat het nieuwe gebouw uit strakke lijnen. De gevelbekleding van hout, aluminium composiet en metaal voegen tegelijkertijd duurzame elementen aan het geheel toe. In totaal heeft het nieuwe gebouw een oppervlakte van circa 1.680 vierkante meter, met vier verdiepingen en een dakterras. Tijdens de bouw, alsook bij de ingebruikname van het pand, is rekening gehouden met de coronamaatregelen. Zo zijn er onder andere duidelijk aangegeven looproutes, bureaus met spatschermen en is er voldoende afstand tussen de looppaden.

Eén van de stroken in de gevelbekleding bestaat uit een oranje laag. “In het ontwerp is er gekozen voor een kleur die iedereen met Nederland associeert”, licht Pepijn van Druten, Directeur van Trovium Projectrealisatie toe. “Ondanks de contrasterende elementen, sluit het kantoor zowel fysiek als esthetisch naadloos aan op de bestaande bouw.”

Bijzondere verschijning

Met behulp van industriële bouw is het kantoorpand in 20 weken tijd gerealiseerd. Dit betekent dat onderdelen van het gebouw vooraf in de fabriek worden geproduceerd en vervolgens op de bouwlocatie worden afgemonteerd. De hoofddraagconstructie en buitenwandelementen zijn gemonteerd in zes dagen tijd. Daarna is het gebouw verder hoogwaardig afgebouwd en ingericht, om vervolgens turn-key te worden opgeleverd.

“We zijn enorm trots op het gezamenlijke eindresultaat in Lelystad”, vertelt Harry van Zandwijk, CEO van Jan Snel. “De gecombineerde gevelbekleding maakt het gebouw een bijzondere verschijning. Maar zeker als je kijkt dat er de afgelopen jaren nauwelijks permanente kantoren zijn gebouwd, maakt dat maakt het project voor Medcor Pharmaceuticals extra bijzonder.”

Persoonlijk contact met onze specialist?

Jeroen Verkleij