Jan Snel bouwt ondernemerspaviljoen ‘VU starthub’ voor Vrije Universiteit Amsterdam

Jan Snel bouwt ondernemerspaviljoen ‘VU starthub’ voor Vrije Universiteit Amsterdam

28 jan 2022 | Nieuwsbericht

Om ondernemerschap te stimuleren ontwikkelt de Vrije Universiteit Amsterdam de VU StartHub: een duurzaam gebouwd paviljoen waar ondernemerschap, innovatie en onderwijs samenkomen en aspirant-ondernemers een plek wordt geboden voor inspiratie en begeleiding om hun business ideeën te verwezenlijken. Naar verwachting is het paviljoen midden 2022 gereed.

VU StartHub wordt een showcase van ondernemerschap, een van de strategische waarde van de universiteit. In het paviljoen wordt starters in alle fasen van ondernemerschap hulp en ondersteuning geboden, vanaf het opdoen van inspiratie voor een business idee en het scherpstellen van de propositie tot het oprichten van de startup en het stimuleren van bedrijfsgroei.

De VU StartHub zal plaats bieden aan circa 25 startups. Het project bestaat uit 44 modules in verschillende blauwtinten. De modules worden voorzien van groene sedumdaken en beplanting tegen de buitenwanden wat zorgt voor een duurzame uitstraling.

Het paviljoen wordt gebouwd op het campusplein aan de De Boelelaan in Amsterdam. Het zal een oppervlakte hebben van circa 1.000 m2, verdeeld over twee lagen en wordt duurzaam opgebouwd uit 44 circulaire modules, inclusief groene daken en zonnepanelen. Dit betekent dat het paviljoen verplaatsbaar en demontabel is. Hier is bewust voor gekozen vanwege de kernwaarden van de VU: duurzaam, divers en ondernemend. Het ontwerp is van architect Proof Of The Sum. Naar verwachting opent VU StartHub in de zomer van 2022 haar deuren.

Persoonlijk contact met onze specialist?

Mark Laferte