Jan Snel bouwt tijdelijke school in Utrecht

Jan Snel bouwt tijdelijke school in Utrecht

27 mrt 2019 | Nieuwsbericht

Voor de gemeente Utrecht heeft Jan Snel afgelopen week een tijdelijke school neergezet. In verband met renovatie van de multifunctionele accommodatie (MFA) Waterwin was er vraag naar een tijdelijke huisvesting.

In Leidsche Rijn staat de multifunctionele accommodatie (MFA) Waterwin. Van de accommodatie wordt door de gemeente een verschillende organisaties gebruik gemaakt. Tijdens de renovatie wordt er hard gewerkt om MFA Waterwin een kindvriendelijk, toegankelijk, gezond en toekomstbestendig gebouw te maken. De verbouwing duurt 1 jaar en wordt in 2 fases uitgevoerd. Tijdens elke fase wordt 1 school in zijn geheel aangepakt en maakt die school gebruik van tijdelijke huisvesting.

Jan Snel heeft de tijdelijke huisvesting geplaatst. In zeer korte tijd zijn hier 134 units geplaatst van het type K3000. Het gaat hier om een schoolgebouw, inclusief plein, hekwerk, voetbalveldje en bankjes etc. De units zijn in de fabriek geproduceerd en vervolgens naar locatie getransporteerd met de eigen transportafdeling van Jan Snel. Op locatie zijn de units vervolgens gemonteerd.

Naast de hoge realisatiesnelheid en de efficiƫntie voor de opdrachtgever, levert ook de flexibele manier van bouwen van Jan Snel veel voordeel op. Zo kunnen de units na een jaar weer worden gedemonteerd en worden deze opnieuw weer verhuurd. Met flexibele bouw kan huisvesting eenvoudig en snel gebouwd worden daar waar er vraag naar is. Daarnaast kan, na oplevering, de huisvesting telkens aan worden gepast aan veranderende wensen van de gebruiker. Mocht de huisvesting niet meer nodig zijn, kan de flexibele huisvesting weer eenvoudig gedemonteerd worden door Jan Snel en de grond bouw-klaar opgeleverd worden. Na demontage wordt de huisvesting door Jan Snel opnieuw in de markt gezet. Op die manier behoudt Jan Snel de waarde van het product en kunnen units weer gemakkelijk hergebruikt worden.

Persoonlijk contact met onze specialist?

Mark Laferte