Jan Snel nodigt u uit voor Symposium circulariteit

20 mei 2019 | Nieuwsberichten

Op 25 juni 2019 vindt bij de Nyenrode Business Universiteit het symposium Circulariteit, de nieuwe werkelijkheid plaats. Tijdens dit symposium geven enkele sprekers hun visie op circulariteit en wat de vervolgstappen in het bedrijfsleven zijn.

Het creëren van een circulaire economie is de volgende stip op de duurzaamheidshorizon. Maar wat betekent circulair bouwen voor het maatschappelijk vastgoed? Hoe maak je circulair bouwen praktisch? Hoe stel je de juiste circulaire uitvraag aan de markt of hoe besteed je aan? Hoe maak je circulariteit meetbaar? En wat is de impact van circulariteit op bouw- en investeringskosten?

Bij de circulaire economie gaat het om zaken als ‘van lineair naar circulair’, ‘van bezit naar gebruik’ en ‘van afval naar grondstof’. Maar in welke mate maakt circulariteit al deel uit uw vastgoedsturing?

Namens Jan Snel zal Jorrit Janmaat, huisvestingsadviseur Care & Cure, tijdens het middagprogramma een presentatie geven. Als modulair bouwer in de Care & Cure is hergebruik al in de bedrijfsketen van Jan Snel opgenomen. De volgende stap is volledig circulair te produceren en bouwen. Uiteindelijk is het doel de milieu-footprint van de gehele keten inzichtelijk te krijgen. En daarmee vervolgstappen te zetten om de modulaire bouwtypen circulair te maken, door o.a. een circulaire inkoop en circulair design. Dit zorgt ervoor dat de waarde van het bouwwerk behouden blijft en op die manier extra waarde oplevert voor de opdrachtgever.

Deelnemen aan dit congres? U kunt zich hier aanmelden.